I dagarna flyttar folkkäre älgen och seriefiguren Hälge äntligen in i sitt nya hem Hälgeland i Tomteland utanför Mora.

Hälgeland är en ny attraktion för hela familjen. För svenskar, holländare, tyskar, ja alla som älskar älgar – och Hälge. Och Hälges pappa, serietecknaren Lars Mortimer är nöjd.
– Hälge är ju en rätt melankolisk älg, men han är också något av en exhibitionist så han är mycket nöjd med att få en plats där han kan visa upp sig.

Hälge har gått från att vara ensam älg till oerhört populära Hälge med hela svenska folket. Få serier lyckas nå en kvarts miljon läsare och 20 000 fans på Facebook – och fortsätta öka.

Upplevelsepark med interaktiva aktiviteter

Hälgeland kommer att vara fylld med skojiga stigar med interaktiva aktiviteter längs vägen. Den som läser serien kommer att känna igen sig från boken i de snidade träfigurerna, som både kan säga klassiska repliker från böckerna, men också kommentera besökarna när man minst anar det.

Hälgeland öppnar för allmänheten den 25 juni 2011. För Grönklittgruppen, som ligger bakom Tomteland, är Hälgeland ett välkommet nytillskott.
– Jag har själv läst Hälge i 20 år och älskar honom! Att få ett eget Hälgeland är lite av en dröm som går i uppfyllelse, säger Torbjörn Wallin, koncernchef Orsa Grönklitt.

Hälgeland är rolig upplevelse för alla åldrar, med en härlig blandning av seriens humor, träfigurer, ljudeffekter och lekområden för barnen.
Hälge, Uffe och Edvin väntar på dig. Välkommen in!

Kontakt:
Sagolandet Tomteland
Gesundaberget, 79290 Sollerön
Telefon: 0250-28770
E-post: tomteland@santaworld.se

Läs mer här http://www.tomteland.se