Idag den 17 juni firar Island sin nationaldag! Islänningar strömmar ut på gatorna för att fira självständigheten (från 1944). Färggranna ceremonier följda av parader, gatuteater, föreställningar och på kvällen utedans i midnattssolen.

VIceland_National_Day500
Islands Nationaldag

Island, sagolandet. Ett naket, dramatiskt landskap skapas framför dina ögon genom vulkanisk aktivitet och skulpterande glaciärer – precis på samma sätt som när vikingarna först kom till Island för över elvahundra år sedan. Upplev orörd natur, ödsliga vidder och naturliv, mäktiga krafter och total tystnad i omedelbar närhet var du än befinner dig.

Låt Islands naturfenomen förtjusa dig på alla tänkbara sätt. Några aktiviteter, som att bada i utomhusbassäng uppvärmd med geotermisk värme är ett helt vanligt inslag i modernt stadsliv och kan även vara idealisk avkoppling från vardagens stress och bekymmer.

VIceland_Landmannalaugar___

Andra aktiviteter bjuder på utmaningar mot den väldiga kraft som naturen kan uppbjuda.

VIceland_Strokkur_Geyser___

Island är det ideala resmålet för dagens aktiva turist.

VICeland_Sydri_FjaNear_Land

Aktivitetssemestrar erbjuds över hela landet. Här erbjuds bl.a. forsränning, fotvandringar, glaciärturer, fiske, ridning, båtturer, valskådning, simning och sommarskidåkning.

VIceland_River_rafting580

Islandshästen – Sagohästen!
Rid ut i den fantastiska naturen på en Islandshäst – En upplevelse bara det!

VIceland_Icelandic_girl_on_
Islandshästen är lätt att ta till sitt hjärta!

Nationalparkerna på Island
Vatnajökull Nationalpark – Europas största nationalpark. 2008 påbörjades ett naturkonservatprojekt av en tidigare oskådad skala, då den 12.000 kvkm stora Vatnajökull Nationalpark etablerades. Få, om några, regioner i världen erbjuder en sådan  blandning av dynamiska glaciärer, geotermisk energi och frekventa subglaciära vulkaniska aktiviteter, sammanfogade med stora vattenkaskader.

VIceland_Vatnajokull_Glacie

Thingvellir – Tingvalla – som är ”symbolen för den isländska medvetenheten”, ligger precis i sprickan mellan den europeiska och amerikanska, geologiska plattan. I Tingvallasjön simmar fiskar som inte finns någon annanstans.

VIceland_Jokulsarlon___Glac
Snaefellsjökull nationalpark – Snöfjällsjökel – ligger vid foten av en vulkan täckt av en glaciär, och är laddad av både mystik och romantik. Det är den enda nationalparken som sträcker sig från stranden upp till bergstopparna.

VIceland_Gullfoss_Waterfall

Shopping
Ni vet redan att Island är ett underbart ställe för naturälskare; men för shopping? Absolut. Island har några av världens bästa souvenirer, fast i en annorlunda tappning: det mesta av det du köper här kommer du kunna använda någon annanstans. Från varma yllekläder till vackra krukor och glas; eller tåliga ytterkläder — det som finns är mer än bara souvenirer.

Vicelandmat_580

Om man har en smak för livets dyrare saker, så är Island också en av de bästa platserna för lyxvaror. Inte bara är det en av Europas trendigaste plaster och därför ett bra ställe att köpa modekläder; haute couture finns för rimliga priser, speciellt när man kan få en 15% turistrabatt på alla inköp över 4.000 ISK.

Evenemang och fester
Vilken tid du än väljer för att besöka Island, kan du vara säker på att att hitta något intressant. Ibland är det en välkänd högtid i en speciellt isländsk inramning och ibland är det en charmig lokal sed som kommer att väcka ditt intresse. Så finns det regelbundet återkommande kulturella och fritidsevenemang, både inomhus och ute i det fria, som du kan delta i under ditt besök.

Mer information: http://visiticeland.com

KARTA

[mappress mapid=”26″]