Hejsan!

Johanna Ekström heter jag och just nu lever jag mitt 20-åriga liv på medelhavsön Malta.


Johanna Ekström

Jag blev ombedd av Carl Stridsberg att skriva ett litet gästinlägg om mitt liv här nere och lite om Malta i allmänt och det gör jag såklart gärna!

Jag har alltid älskat att resa och har under hela min skolgång sett fram emot att få kalla mig själv utlandssvensk. I oktober 2010 tog jag steget och bytte ut gamla vanliga Jönköping mot en vardag på underbart härliga Malta. Jag njuter av varenda minut av mitt liv som medelhavsbo och jag hoppas innerligt att alla som får chansen att göra liknande resa tackar ja utan att tveka!


Marsaxlokk

Min pojkvän Erik jobbar med bingo på nätet bingo på nätet och då Malta är lite av nätspelandets Mekka så lämpade det sig väldigt bra att flytta just hit. Här kryllar det dessutom av svenska webentreprenörer så det är väldigt inspirerande att lyssna på när det diskuteras friskt kring olika projekt mellan Erik och hans vänner.

Livet på Malta är väldigt lätt och fridfullt. Tack vare spelbolagen finns det många svenskar på ön som gärna hjälper en till rätta när man är nyinflyttad och man kommer snabbt in i det lugna livet som råder här.


Slieme

Malteserna har både engelska och maltesiska som modersmål vilket gör att man utan problem kan kommunicera med alla.

Under min lediga tid försöker jag upptäcka mitt nya land så gott jag kan och eftersom Malta är ett växande resmål tänkte jag dela med mig av vad som enligt mig är Maltas finaste stränder Maltas finaste stränder

1. Blue Lagoon
Ligger vid Comino som är en av Maltas mindre öar. Blue Lagoon lockar besökare med sitt kristallklara vatten och mjuka sandbotten. Stranden är dock liten så när den är full så är det bad från klipporna som gäller! Mitt tips är att ta sig upp till Cirkewwa med antingen buss eller bil och därifrån ta båten som avgår en gång i timmen.


Blue Lagoon

2. Peters Pool
Denna läckra badplats ligger söderut på Maltas kust. Vågorna har gröpt ur ett pool-liknande hål i klipporna och omgivningen är fantastisk. Här finns varken strand eller glasskiosk så var beredd på picknick och klippklättring. Åk buss till Marsaxlokk och vandra sista biten eller om ni har bil så kan ni ta en nästan ända fram.


Peters Pool

3. Golden Bay
En av de största och finaste sandstränderna jag hittills besökt på Malta med fin, gyllenröd sand. Här ligger Radisson Hotel där man kan ta en liten matpaus i solandet och badandet och även mindre glass- och fruktkiosker. Till Golden Bay kan man antingen åka buss eller bil. Tar du bilen så är det bra att vara i god tid eller ha bra tålamod när det gäller att hitta parkering…


Golden Bay

Kika gärna in på min blogg http://www.alltommalta.com för att få lite mer tips inför din resa eller flytt till Malta!

KARTA

[mappress mapid=”27″]