En stad som har allt man behöver! Glada människor, vackra parker, mysiga stadsdelar, små charmiga restauranger, dansställen, underbar natur strax utanför staden och massor med olika upplevelser, såväl mer actionfyllda som kulturella. Göteborg är i dag en av få städer i Sverige som har kvar sina spårvagnar vilket jag är glad för. Deras pinglande när de drar fram på sina spår är bara det en upplevelse.

Att vandra i hamnen tillsammans med sin kära på kvällen, med upplysta båtar och ”Läppstiftet” är en romantisk upplevelse många unga par har tagit del av.

Men det man mest tänker på, när man tänker på Göteborg, är förstås Liseberg. Detta underbara nöjesfält med alla sina festliga attraktioner, musikupplevelser och små matställen som dyker upp här och där som svampar i skogen.

Liseberg är ett paradis för barnfamiljer och en semester utan ett besök på Liseberg är så gott som otänkbart. I alla fall om man bor i södra delen av Sverige. Vi var där i stort sett varje år när barnen var små. Idag åker de själva dit! 🙂

Sedan får man ju inte glömma Göteborg Horse Show, ett eldorado för den hästintresserade. Med glättiga scenerier, vilda hästar och ryttare och spännande hopptävlingar är den bara ett måste!

Göteborg är också staden för den sportintresserade som gärna sportar själv. Göteborgsvarvet, till exempel är omåttligt populärt och hade förra året (2010) 70 000 anmälda löpare!

Ja, Göteborg har förstås så mycket mer att erbjuda. Jag kan bara inte nämna allt här. Staden måste man själv uppleva för att förstå; att här är det ”gött att leva”!