Resultatet blev klart på Svenska Turistgalan på Berns Salonger i Stockholm den 20 oktober. Norska, finska, danska, tyska, italienska, franska, brittiska och ryska researrangörer tycker att Astrid Lindgrens Värld erbjuder den bästa upplevelsen i Sverige.

”– Vi är oerhört glada och stolta över denna utmärkelse, först och främst vill jag rikta ett stort tack till alla våra fantastiska anställda, de är de som är upplevelsen, deras arbete gör att vi vinner sådana här priser, säger Mikael Ahlerup, vd för Astrid Lindgrens Värld.


Pippi Långstrump finns förstås på Astrid Lindgrens Värld….

”– När man tävlar mot upplevelser som Skansen och Kungsleden, känns det naturligtvis hedrande att vinna förstapris. Samtidigt vet vi att vi levererar en unik och mycket speciell upplevelse i Astrid Lindgrens Värld.

….. liksom förstås Ronja Rövardotter, SkallePer och hela gänget!

 

 

Priset delades ut 2008 för första gången och det går till ”Den bästa upplevelsen i Sverige”. Urvalsprocessen har skett på åtta viktiga utlandsmarknader för Sverige. Juryn består av minst fem researrangörer från respektive land. Tidigare års vinnare är Ishotellet år 2008, Vasamuséet i Stockholm år 2009 och Göta Kanal 2010.

Och självklart hittar ni dem även på Hittaupplevelse.se  🙂