Det är tredje vackrast på jorden. Och dessutom ett skatteparadis. En internationell undersökning visar att vi har näst bäst rykte i världen.
Tydligen så slår lönnsirap och skogspoliser i lustiga hattar dalahästar och köttbullar med mos. Kanada är nämligen det enda landet som hamnar före Sverige i den undersökning som genomförts av Reputation Institute.

 

I undersökningen har man ställt frågor till 42 000 personer världen över där man tagit reda på hur mycket folk beundrar olika länder. Man har även frågat hur man uppfattat att exempelvis livskvalitet, säkerhet och miljö prioriterats i olika länder.

– Studien visar att ett starkt lands rykte kräver en solid prestation i tre olika områden: att ha en avancerad ekonomi, en tilltalande miljö och en effektiv regering, säger Nicolas Georges vid Reputation Institute i ett pressmeddelande.

Efter Kanada och Sverige följer länder som Australien, Schweiz och Nya Zeeland. Bland länder som rankas ha mest attraktiv miljö, hamnar Sverige på tredje plats, efter Österrike och Schweiz. I botten av Reputation institutes lista hamnar länder som Pakistan, Iran och Irak. USA och Kina hamnar runt mitten på listan som omfattar 50 länder.

Läs mer här: http://www.reputationinstitute.com/index

Det här låter väldigt bra, inte sant? Nu har man ju inte frågat alla 6,5 miljarder människor på den här planeten, men det är ju ändå läge att känna sig stolt eller hur?
Nu ska bara gamla Ganna Chyzhevska, få stanna kvar i vårt land och inte bli utvisad till Ukraina!
Här kan du gå med och stödja Ganna;  https://www.facebook.com/groups/281137198572553/

Här kan du läsa mer om Ganna om du inte är insatt! http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13711457.ab