Jag följer från och till Lars, ”The lost cyclist”. Han har suttit på cykelsadeln i 4.5 år, besökt 76 länder och cyklat 64613 km! Inte många som slår detta!

Just nu cyklar han i USA.

Lars skriver:
”Efter en vecka hos våra värdar i Boise var vi åter redo för Vägen och de allt kallare tältnätterna. Cykelväskorna var packade med mat för fyra dagar. De öde områdena söder om Snake River i Idaho och nordöstra Nevada är inte kända för affärer och snabbmatskedjor.

Snarare är de kända för enorma avstånd, höga bergspass, landets mest isolerade byar utanför Alaska, samt en ökänd väg som tidskriften Life döpte till ”The Loneliest Road in America” i en sarkastisk artikel någon gång under 80-talet. Underbart!”

Lars fortsätter:
”Ryttarna vid postservicen var mellan 11 och 40 år och fick som mest väga 56 kilo. En av de yngsta ryttarna var en pojke vid namn William Frederick Cody. Pojken blev efter en undersökning år 1900 utsedd till världens mest kända person – men då hade han byt namn till Buffalo Bill och turnerade med överhövdingen Sitting Bull och prickskytten Annie Oakley.

Jag tittade en lång stund på den stenhög som en gång utgjort skydd för Ponnyexpressens ryttare och tänka att livet nog var mer spännande förr.”

Läs mer här om Lars på hans egen blogg!