2011 blev det bästa året för Sala Silvergruva någonsin, såväl ekonomiskt som besöksmässigt. Antalet betalande besökare slutade på 35.800 personer, vilket är en ökning med 23 % jämfört med 2010.


Gruvsviten Foto: Pappilabild

I antalet betalande besökare ingår dock inte de personer som endast besökt Gruvmuseet, Polismuseet, sommarpubarna, hantverkarna, restaurangen eller konfererat utan aktiviteter. Uppskattningsvis har totalt 85.000 personer besökt gruvområdet under 2011.

Äventyret Sala Silvergruva – en av världens bäst bevarade gruvmiljöer!

Besök vår hemsida www.salasilvergruva.se så får du veta mer om alla spännande aktiviteter som vi kan erbjuda. Vi har 7 olika visningsalternativ, vandrarhem, Gruvsvit, Werdshus, Gruvmuseum och en av Sveriges mest spännande höghöjdsbanor.

Läs mer om Sala Familje-Silvergruva här på Hittaupplevelse.se och Bröllop i underjorden här! och om Julbord och Lucia på Sala Silvergruva här!