Ekoturismpriset till Urnaturs skogseremitage

Urnatur får Grand Travel Awards Ekoturismpris 2012. I år ger Ekoturismföreningen tillsammans med branschtidningen Travel News priset till ett företaget som visar att ett skogseremitage är mer lönsamt än ett kalhygge, och att aktiv kulturvård och åtgärder för biologisk mångfald lockar betalande gäster från både när och fjärran.


Kolarkojan, Foto; Ulrika Krynitz ©

Ulrika Krynitz har tillsammans med Håkan Strotz drivit företaget Urnatur i sydvästra Östergötland i snart 20 år. Ett företag som låter besökarna uppleva den svenska skogen med alla sina sinnen. Här får man smaka på barkbröd och björksav, och äta sig mätt på gårdens övriga läckerheter.


Bilden; Håkan & Ulrika

I stugorna förförs man av elegant design inspirerad av vitmossa och barkborrsgnag. I eremitagets timrade stugor, luftslott och trädhus infinner sig lugnet och harmonin, och besökarens nyfikenhet stillas av värdparets gedigna kunskap om skogens liv, värde och historia. Sist, men inte minst, är detta en plats för att bara njuta av trädtopparnas sus, samtalet vid elden, en stjärnklar himmel, den vedeldade bastun och ett naturligt varmt värdskap.

Motivering:
Urnatur med sitt skogseremitage som lovordas av en växande skara gäster. Här serveras en unik helhetsupplevelse byggd på professionellt värdskap, elegant design, och inte minst en okuvlig ambition att förmedla kunskaper om skog, landsbygd och biologisk mångfald.

Läs mer om Urnatur på ListitSweden.se         Nu även på Hittaupplevelse.se!