Gärdesgård utmed sjö! Foto: Jämtgärsgård.se

För många år sedan hade jag byggt ett jaktstaket av långa granslanor. En dag när jag var ute i vår trädgård stannade en stor amerikanare till utanför och två äldre amerikaner steg ut och kom fram till mig och hälsade på en svenskamerikansk dialekt. De hade sett vårt staket och greps av starka nostalgiska minnen från sin barndomstid i Småland. Medan de stod där och berättade om sin barndom, sin resa till USA i unga år,  började de plötsligt gråta. Känslorna blev för mycket och åsynen av mitt gamla staket grep tag i dem så påtagligt. Idag är mitt gamla staket borta men ni kan se hur vackert det är här på bilderna som är tagna av  Jämtgärsgård.se !


Foto: Jämtgärsgård.se

Aldrig kunde jag väl föreställt mig att ett staket, visserligen väldigt vackert, skulle kunna påverka någon så!
Vi avslutade vårt samtal med att de minsann skulle bygga ett sådant här när de kom över till USA igen och undrade om jag visste någon som byggde staket här i Sverige. Det visste jag ju inte. Mitt var ett hemmabygge efter en grangallring jag gjort.


Vacker grind, Foto: Jämtgärsgård.se

Det här var för mer än 15 år sedan så jag har glömt vad de hette och var de bodde däröver i United States of America!

Men så häromdagen hittade jag av en slump ett företag som både tillverkar och bygger upp sådana vackra staket! 🙂


Byggande av gärdesgård, Foto: Jämtgärsgård.se

Det är Jämtgärdsgård AB som är ett familjeföretag med sex – tolv anställda, beroende på säsong, som tillverkar och bygger gärdesgårdar, grindar, portaler och smidesdetaljer över hela landet!

Så står ni i stakettankar, kontakta dem. Vackrare och mer naturligare staket står inte att finna på denna jord!

Kontakt
Jämtgärdsgård
Sandnäset 711, 840 40 Svenstavik, Sweden
Telefon: 0687-400 96
E-post: info@jamtgarsgard.se

Webbplats: http://www.jamtgarsgard.se