Var en tid sedan jag skrev något om Annelie Pompe så här kommer ett nytt inlägg om denna underbara och äventyrliga kvinna! 🙂 Nu har hon varit på toppen av nordamerika och Alaska!

Så här skriver hon på sin blogg:

”Min klocka är fortfarande inställd på tio timmar tidigare. Alaska time. Jetlaggen lägger sig som en tjock ogenomtränglig dimma över allt. Nästan som sista dagen på Kahiltna glaciären.”

”Det är som vanligt med berg. Du kanske tror att du åker från berget. Men berget kommer stanna hos dig för alltid. Denali sitter dessutom fysiskt fortfarande kvar i mina vader. Det var fem dagar sedan vi gick uppför den sista lååånga backen till baslägret, men den mjuka snön och den tunga packningen satte sig djupt in i vadmusklerna och hela temet går omkring med en aningens konstig gångstil.

Vi har inte gått i skor med mjuka sulor på tre veckor. Solbrännan har bitit sig fast i ansiktet överallt där solglasögonen inte satt.

Annars är kroppen i förvånadsvärt gott skick. Det är härligt att komma ner från ett inte allt för högt berg som lämnar en någorlunda intakt.

Jag är bara 6 kilo lättare, har en lite trasig näsa och händer som åldrats ytterligare några år. Nagelbanden är trasiga och både fingrar och tår är ömma från kylan. ”

Läs mer om Annelie Pompe och hennes bestigning av Denali här på hennes egen blogg: