Liseberg, Treehotel, Aurora Sky Station i Abisko, Fotografiska, Kolmården, Skansen, Strömma Kanalbolagets skärgårdsturer och Säfsen Resort erbjuder de bästa upplevelserna i Sverige. Det anser norska, finska, danska, tyska, holländska, brittiska, amerikanska och ryska researrangörer. På Svenska Turistgalan den 18 oktober avgörs vilken av dessa som får utmärkelsen ”Den bästa upplevelsen i Sverige”.

Extra roligt är att alla ovanstående upplevelser utom ”Aurora Sky Station” finns presenterade på våra sajter; Hittaupplevelse.se och ListitSweden.se ! 🙂


Bilden; Treehotell. Läs mer här!

TRIP Global Award
Det internationella priset TRIP Global Award delas för femte gången ut till Den bästa upplevelsen i Sverige. Fjolårets vinnare var Astrid Lindgrens Värld. Bakom utmärkelsen står Rese- och Turistnäringen i Sverige (RTS). Turismen i Sverige ökar stadigt, med en rekordomsättning om 264 miljarder för 2011, där de utländska besöken står för den största omsättningsökningen. Syftet med utmärkelsen är att ta reda på vad utländska besökare vill uppleva i Sverige och uppmärksamma dem som erbjuder Sveriges bästa upplevelse.

– Det är spännande att norrsken och trädhotell är hett eftertraktade upplevelser hos våra utländska besökare. Det som sticker ut och som är extra roligt är att nya, unika upplevelser med fokus på design och nytänkande tar plats tillsammans med de mer etablerade resmålen. Det som drar utländska besökare till Sverige är upplevelser starkt kopplade till vår unika natur, kultur, design och historia, säger Jan Lundin, vd på Rese- och Turistnäringen i Sverige (RTS).

Urvalsprocessen har genomförts på åtta viktiga utlandsmarknader för Sverige: Norge, Finland, Danmark, Tyskland, Nederländerna, England, USA och Ryssland. Juryn består av researrangörer från respektive land. Cirka 30 arrangörer deltar.

Under Svenska Turistgalan den 18 oktober på Berns Salonger avgörs vem som vinner TRIP Global Award och koras som Den bästa upplevelsen i Sverige. Svenska Turistgalan är en årligen återkommande inspirations- och kunskapsdag med konferens, prisceremonier och galamiddag. Galan har etablerats som en mötesplats för näringens aktörer och intressenter.

Tidigare års vinnare av ”Den bästa upplevelsen i Sverige”:
2011 Astrid Lindgrens Värld
2010 Göta Kanal Rederi
2009 Vasamuseet
2008 Ishotellet

Läs mer om priset och de nominerade på www.turistgalan.se.