Polar 3504 årsmodell 2013


Bilden; Polar 3504 årsmodell 2013, Fotograf/Källa:Gösta Wendelius

2013 års förändringar har stor inverkan på helheten. Polar 3504 har utrustats med ett unikt CAN bus elsystem och Polar Nanoq har fått en ännu mer stilren utsida. Till hösten presenterar Polar en varsin lillasyster till de båda bjässarna.

Polar 3504

I Polar 3504 kan Polar stolt presentera världens första CAN bus (Control Area Network) elsystem för husbilar. Från en användarvänlig färgdisplay alldeles innanför dörren till husbilen, kan användaren reglera alla de funktioner som styrs av el i husbilen. Exempelvis tända och släcka lampor samt kontrollera vattentankarnas och batteriets olika nivåer. Det innovativa elsystemet har inte bara en snygg design utan är även enkel att manövrera. Tack vare den egenutvecklade mjukvaran är systemet mer pålitligt än tidigare och ger dessutom möjlighet att utveckla fler användbara funktioner i framtiden, såsom exempelvis larm. Elsystemet är standard i Polar 3504 årsmodell 2013.

Redan vid ingången till boendedelen möts man av en för i år större instegsgarderob. Då instegsgarderoben är placerad mot samma vägg som garderoben och toaletten påverkas även dessa utrymmen. Förutom att utrymmet på toaletten blivit rymligare leder en bredare dörr in hit.

Köket är ett vinkelkök som både är smakfullt och praktiskt inrett. Liksom tidigare modell finns där ett utdragbart skåp med trådbackar som ger god översikt över innehållet i hyllorna. För att utnyttja skåpet maximalt har det monterats en skiva allra högst upp så att skivan i utdraget läge fungerar som en extra avställningsyta.

Till sittgruppen finns en rad nya tyger och skinnalternativ samt gardiner att välja bland. Kunden kan välja fritt bland färger, mönster och material, alternativt välja något av de kombinationsförslag som Polar tagit fram. I år finns två nya överkast i grått eller beige samt draperier i samma färger att välja bland. Polar 3504 är en året-runt-husbil och i standardutförandet ingår ett vintertäcke för förarhytten vilken minskar kalldrag. I år kan den som önskar beställa skön vattenburen golvvärme till hyttdelen som tillval.

Polar 3504 årsmodell 2013 visas på Stora Nolia i Piteå i augusti och på Elmia i september. Under hösten kommer Polar även att presentera en mindre husbil som är cirka sju meter lång och byggd på två axlar.

Camper Polar Nanoq


Bilden: Polar Camper Nanoq årsmodell 2013, Fotograf/Källa:Johan Lygrell

Utvändigt har det skett en stor förändring på Polar Nanoq. På den silverfärgade botten finns nu en vit/blå/grå dekor i samma stil som på husbilen Polar 3504. Den invändiga skillnaden märks bland annat i belysningen som numera är LED, något som även gäller för tältlampan. Toaletten har bytts ut till en vridbar, smidig kassett-toalett från Thetford. Därtill finns många nya tyger för dynor och gardiner att välja bland. Polar Nanoq 2013 kommer att visas på Nolia-mässan. En mindre camper-modell från Polar presenteras på Elmia.

Polar och Solifer har tillsammans mer än 90 års erfarenhet av husvagnar. Polar är Sveriges genom tiderna mest sålda husvagnsmärke, Solifer är Nordens genom tiderna mest sålda husvagnsmärke. Tillsammans har vi genom åren tillverkat mer än 132.000 rullande fritidshem. SoliferPolars produkter befinner sig i premiumsegmentet och erbjuder hög kvalitet i kombination med stor flexibilitet utefter kundernas önskemål. Idag tillverkas alla Polars och Solifers produkter i Dorotea. Försäljningen sker genom SoliferPolar AB i Sverige, SoliferPolar Oy i Finland, SoliferPolar A/S i Norge och genom återförsäljare respektive importörer i Danmark, Island, Holland, Tyskland och Schweiz. Totalt cirka ett 100-tal säljställen samt dessutom ett antal fristående verkstäder.

Kontakt
För ytterligare information om produkterna, vänligen kontakta Ulf Sellgren, sakkunnig Polar husbilar och campers, SoliferPolar AB. Tel. +46 (0)70 629 49 76, e-post ulf.skarosser@soliferpolar.com

Adress
Polarvagnen
Storgatan 52. 91782 Dorotea

Hemsida: http://www.polarvagnen.com/