Du kliver rakt in i en medeltida magisk värld där du kan gå på upptäcksfärd och möta trollkarlar, illusionister och historieberättare i Helge Ands vackra ruin.

Här blandas skratt och applåder, pännande dofter, tält och marknadsstånd i brokiga färger fyllda av förunderliga ting som får sinnet att jubla. Möt en magisk värld där glädjen är lag, allt omöjligt är möjligt, det overkliga är verklighet, och fantasin får fritt spelrum.

I Trotjänaren Geirons butik dignar det av saker som magiska spikar till trollformler, reliker, mirakelmedel och handgjorda trollstavar. För den som själv vill förkovra sig i de magiska konsterna visas trolleritrick och den kunskapslystne kan köpa både kunskap och medel direkt av trollkarlarna.

Magikergränd har blivit uppmärksammat i magikretsar och kritikerrosat i media. Tankeläsaren Henrik Fexeus skriver att Magikergränd är ”precis allt det som trolleri borde vara men sällan uppnår nu för tiden… Hade det här funnits när jag var tio år hade jag aldrig velat växa upp.”

Arrangemanget pågår under V. 30, 31 och 32 i Helge Ands ruin i Visby.

Arrangör är Gotlands Museum tillsammans med Magikergränd

Läs mer på hemsidan http://www.gotlandsmuseum.se/