Riddarklubbens årliga maskerad står snart vid dörren. Årets stora fest i Blå Hallen i Stadshuset för barn.


Bilden: 700 barn brukar samlas i Blå Hallen, Riddarklubbens årliga riddarmaskerad. Fotograf/Källa:Daniel Olsén

Festen inleds traditionsenligt med den stora dräktparaden nedför trapporna till Blå Hallen.

En eftermiddag med varierande aktiviteter; bl a prova att smida, 1700-tals sminkning, testa svärd eller prova rustning & prinsessklänning. Kung Magnus och Hertig Jonas är på plats för att dubba alla riddare och prinsessor.


Bilden: Prinsessor på bal. Fotograf/Källa:Johan Ardefors

Festen startar kl 15 och pågår till 17.30.


”Dubbning” i Blå Hallen i Stockholms stadshus. Fotograf/Källa:Daniel Olsén

Kom festklädd!

– Vi uppmanar alla barn att ta på sig sin finaste riddarrustning eller prinsessklänning eller något annat fint som känns bra att sätta på sig denna festdag och komma till Blå Hallen i Stadshuset, hälsar hertig Jonas. Han berättar vidare att för underhållningen står Leer, Sveriges snyggaste gycklargrupp med specialitet på barnsagor, sång, dans, akrobatik och färgglada dräkter. Folkmusikgruppen Korp står för ”riddarmusiken ” under eftermiddagen.


Sminkning som på 1700-talet. Fotograf/Källa:Johan Ardefors

Kom i god tid!

Var gärna i god tid eftersom vi börjar med dräktparaden från Gyllene salen! Riddarklubben finns på plats redan kl 14.30 och säljer biljetter. Observera endast kontantbetalning!

Fakta

Maskeraden kostar 40 kr för Riddarklubbsmedlemmar och 60 kr för barn och vuxna som inte är medlemmar. Barn under 3 år kommer in gratis. Biljetter kan köpas i Livrustkammarens butik.


Prova en riktig barnrustning. Fotograf/Källa:Daniel Olsén

Riddarklubben, Livrustkammarens barnklubb firar i år har 20-årsjubileum. Barnklubben för alla sköna riddare och tappra prinsessor. I Riddarklubben träder vi in i en spännande och historisk värld. Vi provar rustningar, blir dubbade till riddare, lär oss trix som en riddare och prinsessa inte kan vara utan. Varje månad händer något kul i Livrustkammaren. Under sommaren reser Riddarklubben land och rike runt på olika historiska evenemang och ordnar riddarskolor. Varje höst ordnas en maskerad i Stockholms stadshus.

Kontakt
Livrustkammaren
Slottsbacken 3, 111 30 Stockholm
Hemsida: http://livrustkammaren.se/sv

INFORMATION & BOKNING
Telefon: 08-402 30 30 (kl 9-12)
Växel: 08-402 30 10