Hjärtligt välkomna till Stockholms Bilfestival! Mellan den 21–23 september förvandlas Kungsträdgården till Stockholms Bilfestival – Sveriges genom tiderna första nybilssalong under bar himmel.


Bilden: Nya Porsche Boxter S! Med en sexcylindrig direktinsprutad boxermotorer på 315 hästar som skickar iväg bilen från 0-100 km/h på 5 sekunder bjuder Boxter S på enastående körglädje.

Passa på att se, uppleva och provköra de senaste bilmodellerna mitt i centrala Stockholm. Så klart är det fritt inträde för hela familjen!

Under den aktuella helgen kommer ett 50-tal modeller att ställas ut och besökarna kommer att ges möjlighet att se, uppleva och provköra nya bilar från bland andra Audi, BMW, Mini, Porsche, Ford, Volvo, Fisker, Chevrolet, SEAT, Skoda och Volkswagen. På plats i Kungsträdgården finns allt från de senaste miljöbilarna, via praktiska och säkra familjebilar, till lyxiga premiummodeller. Förutom de ovannämnda biltillverkarna medverkar även en rad ytterligare utställare med anknytning till bil och motor-branschen. Dessutom kommer du att kunna provspela höstens absolut hetaste racing tv-spel, Need For Speed Most Wanted från Electronic Arts och Forza Horizon från Microsoft.

Förutom bilutställning kommer det att bjudas på underhållning från stora scenen med musik, tävlingar och information om bilmodellerna på plats. Det kommer även att finnas en särskild bilsportsyta med möjlighet att uppleva bilar från bl.a. Camaro Cup, Carrera Cup, Clio Cup och STCC. Hela helgen kommer aktiviteter att knyta samman bilfestivalen med STCC-finalen på Solvalla.

Restaurangerna är öppna och det kommer att finnas massor med skoj för hela familjen att ta del av. Bilfestivalens öppettider är: fredag 21/9 kl.12–20 lördag 22/9 kl.10–19 söndag 23/9 kl.10–18. Hjärtligt välkomna!

Stockholms Bilfestival
Kungsträdgården, Stockholm
Webbplats: http://www.stockholmsbilfestival.se