Emma Vånemo heter en ung kvinna som ensam tänker cykla från Helsingborg till Kapstaden och samtidigt samla in pengar till Action Aid! Hon har bestämt sig för att följa västkusten hela vägen genom Europa och Afrika. Efter ca 30 länder, 19 000 km och 1 år senare räknar hon med att vara i mål.

Så här skriver Emma på sin blogg:

”Under min resa ska jag samla in pengar till ActionAid…

Majoriteten av de som lever i extrem fattigdom är kvinnor. Allt ActionAids arbete går ut på är att förbättra kvinnor och flickors situation eftersom det är det mest effektiva sättet att minska fattigdomen. Kvinnor och flickor tillhör de mest utsatta i världen. De saknar inte bara mat, rent vatten och hälsovård utan ofta även utbildning och kännedom om sina rättigheter.”

Emma_Vanemo02
Ibland blev det andra transportsätt än cykeln.

Läs mer om Emma, om projektet och varför hon ger sig i väg på en sådant här äventyr här på hennes egen blogg:

Emmas blogg: http://theskippingkangaroo.com

Hittaupplevelse.se/Bloggen hoppas kunna följa Emma från och till på hennes väg till Afrika!

Emma_Vanemo03
Café i Afrika…

Önskar dig Lycka till Emma!
Carl Stridsberg, hittaupplevelse.se