Foto: Sverre Hjørnevik/Fjord Norge AS/Fjord Norway

Voss och Myrkdalen i Fjordnorge storsatsar inför framtiden. Över 700 milj kr investeras under de kommande åren i det som ska bli en av Norges största alpina skidanläggningar.

Endast två timmars bilresa från Bergen, och en timme från både Sogne- och Hardangerfjorden ligger den populära skiddestinationen i ett av Norges mest snösäkra områden, med ett 15-tal pister, terrängpark och freestyleområde.

Tanken är att göra Voss Fjellandsby till Nordens bästa familjedestination innan år 2020.

Sedan starten år 2003 har man investerat över 130 milj kr i skildiftar, pister och servicebyggnader. Nästa steg är ett nytt hotell för 200 milj kr, som ska stå klart nu i november. Hotellet, som ligger i direkt anslutning till pisterna, får bl a 112 rum och sviter, tre restauranger, lobbybar och konferensavdelning.

Hemsidor:
www.vossfjellandsby.no
www.fjordnorway.com