Annelie Pompe befinner sig just nu i Egypten och tränar stenhårt för att ta tillbaka sitt eget världsrekord i variabel vikt.

ERV känner ju Anneli Pompe som en person som klättrar högt i och med att de sponsrar hennes äventyr att bestiga sju av världens högsta bergstoppar – Seven summits med en reseförsäkring Extrem.

Vill återta sitt världsrekord
Men det är inte den enda utmaning hon ger sig i kast med. Just nu befinner sig Annelie i Egypten där hon förbereder sig för att ta tillbaka sitt världsrekord i variabel vikt på 130 meter. Det innebär att hon ska med hjälp av att hålla i en vikt, dyka ned till 130 och sedan simma upp av egen kraft.

No limit-rekordet är nästa steg
Skulle rekordförsöket gå bra är nästa utmaning att slå No limitrekordet på 160 meter. Det i sin tur betyder ett liknande dyk med hjälp av vikt, men att hon sedan tar sig upp till ytan igen med hjälp av vinsch eller lyftsäck. Nuvarande rekordhållare har haft rekordet i 10 år och bara ett fåtal personer har någonsin varit nere på så djup vatten som 160 meter.

Älskar djupet
I ett pressmeddelande berättar Annelie Pompe att hon förutom höga berg älskar djupa hav:

En stor del av mig gillar mest att vara i havet utan någon utrustning och en massa människor. Samtidigt älskar jag djupet. Djupet som jag bara kan ta mig till med No Limit. Det är nämligen något som händer på riktigt djupa dyk – en känsla av frihet, total koncentration och samtidigt en nära-livet-känsla. Det är inget extremt fysiskt dyk, snarare ett ”inre dyk” där den största utmaningen kommer vara mer mental än kroppslig.

Rekordförsöket äger rum i november
Just nu tränar Annelie stenhårt inför rekordförsöket som kommer att äga rum 5-15 november i närvaro av fridykningsorganistaionen AIDA World Records och Guiness World Records.

Hittaupplevelse.se, ListitSweden.se och ERV (http://www.europeiska.se/) önskar Annelie ett stort lycka till med rekordförsöken!

Läs mer om Annelie här!