Bilden; Fly det svenska rusket och tillbringa höstlovet i värme och tropiska bad – i Danmark. Under vecka 44 erbjuder Stena Line specialpriser på semesteranläggningen med Nordeuropas största vattenland, Lalandia i Billund.

Efter en rekordregnig sommar och höst på många håll saknar svenskarna sol och bad. Inför skolornas höstlov har bokningarna till Danmarks många badland skjutit i höjden hos Stena Line. Allra populärast är The Reef i Frederikshavn.

Att åka till Danmark är ett populärt alternativ i höst. Inför höstlovet märks en tydlig ökning av bokningar på Stena Lines Danmarkslinjer, men det som sticker ut mest är det enorma intresset för svenska barnfamiljer att uppleva tropiska bad och värme. Bokningarna av Stena Lines resor i kombination med boende har skjutit i höjden inför höstlovet till flera stora badland i Danmark.

– Efter en regnig sommar och höst råder det ingen tvekan, svenska barnfamiljer vill bada på höstlovet, säger Carl Mårtensson, PR-ansvarig på Stena Line.

The Reef, Stena Lines egna populära tropiska badland i Frederikshavn är i det närmaste fullbokat, med endast ett fåtal rum kvar under höstlovet. Även välkända Skallerup Klit på Jyllands västkust med ett stort modernt badland är väldigt populärt och visar en ökning på hela 30 procent. Lalandia i Billund med bland annat Skandinaviens största vattenland på 10 000 kvadratmeter är det hetaste tipset för den som ännu inte bokat höstlovsresa. För den som istället längtar efter vintern finns på Lalandia även nyöppnade Winterworld.

– Billund ligger bra till för besökare från hela södra och västra Sverige men Göteborgarna väljer ofta att åka över Varberg-Grenå så att bilresan blir kortare, säger Carl Mårtensson.

Mer om Stena Line

Stena Line är ett av världens största färjerederier med tre affärsområden; Skandinavien, Nordsjön och Irländska sjön. Huvudkontoret ligger i Göteborg.

Stena Line har Europas mest heltäckande linjenät med ett stort antal destinationer i Skandinavien, Storbritannien, Irland, Tyskland, Polen, Holland och i Baltikum. Verksamheten omsätter cirka 10 miljarder kronor och har cirka 6 000 anställda.

Kontakt
Stena Line
Danmarksterminalen, Masthuggskajen, 405 19 Göteborg

Hemsida; http://www.stenaline.se/farja/