Under sin resa samlar hon in pengar till Action Aid, en synnerligen nyttig resa hon gör den här tuffa tjejen!


Emma Vånemo. Foto Sven-Erik Svensson

Så här skriver Emma på sin blogg;

 ”Majoriteten av de som lever i extrem fattigdom är kvinnor. Allt ActionAids arbete går ut på är att förbättra kvinnor och flickors situation eftersom det är det mest effektiva sättet att minska fattigdomen. Kvinnor och flickor tillhör de mest utsatta i världen. De saknar inte bara mat, rent vatten och hälsovård utan ofta även utbildning och kännedom om sina rättigheter.


Emma Vånemo. Foto Sven-Erik Svensson

Emma fortsätter;

Enligt FN dog över 250 000 kvinnor i samband med graviditet förra året. Många flickor och kvinnor säljs som varor eller utnyttjas på andra sätt i den globala sexhandeln. Kvinnor förnekas sina rättigheter och diskrimineras när det gäller utbildning, arvsrätt och på arbetsmarknaden. Många utsätts också för övergrepp – blir sexuellt utnyttjade och misshandlade – oftast av en närstående. Små flickor, i skrämmande låg ålder, könsstympas – vilket förutom att det är mycket smärtsamt ofta medför komplikationer vid framtida förlossningar och ökar det risken att bli smittad av hiv. Dessutom blir sex till ett lidande istället för en njutning. Våldtäkt sker också systematiskt som ett vapen i kris- och krigsdrabbade områden. DETTA vill ActionAid ändra på. ActionAid kämpar för jämställdhet. Vill DU göra skillnad? – hjälp mig att samla in pengar till de behövande.”

Hjälp Emma du också! Gå in på hennes blogg och donera en liten summa. 


Emma Vånemo. Foto Sven-Erik Svensson

Tänk på Moder Teresa som sa;

”Ingen kan hjälpa alla, men alla kan hjälpa någon”!

Och följ gärna Emma på hennes blogg. Det är en spännande resa hon gör. På helt egen hand, cyklandes till Afrika!

Emmas Blogg; http://theskippingkangaroo.com

Facebook: https://www.facebook.com/emma.vanemo

ActionAids hemsida: http://www.actionaid.se/