Nu är det Fars Dag igen. Det serveras tårta, presenter som en snabb tur med en Ferrari eller andra häftiga upplevelser ges till pappa på hans dag.
Några har mindre resurser och kanske bara kan ge bort en ny slips eller boxers. Spelar ingen roll. Så länge det kommer från hjärtat!

Men tänk om far och mor själva kunde välja vilken dag som skulle var deras egen? I så fall skulle ”Min egen dag” vara ett besök på ”Silverhill Stable”, tillsammans med familjen.  Lyssna på det namnet, ”Silverhill Stable” – Som vacker musik för en gammal ryttare!


Bilden ovan; Här driver Bertil turridning i Dalarnas skog, vildmark och byar. Med mångårig erfarenhet av ridning i skog och mark och med kunskap som utbildad färdledare ger han er gäster en ritt att njuta av.

Så här skriver de inne på sin hemsida:
” Att rida fram genom den djupa skogen på ryggen av en Nordsvensk ger en känsla av trolsk urkraft. Det doftar mossa, jord och kanske solmogna hallon vid kanten av de stora vildhallonsnåren. I den sakta lunken hinner vi se spåren efter älgen vars viloplats vi just passerat. Skymtar vi en räv i snåren? Kraftfulla stabila hästar bär oss över stockar, diken och branter.”


Bilden ovan: Vackraste Tjorven väntar på att husse, Bertil, ska bli klar så dom kan komma iväg någon gång. Det är en helt fantastisk häst! En ardenner på 25 år (!) som går oskodd runtom, alltid. 


För en gammal skogsarbetare, tillika ryttare, som jag,  låter det här som den ultimata upplevelsen.
En av ”Tio saker att uppleva innan min död”- lista.
Visserligen red jag ofta ut med mitt halvblod, Garonne, tillsammans med min dotter och hennes, ScoobyDoo, men naturen var inte lika trolsk och vacker som i Dalarna och runt Siljan.
Så får hoppas det blir av..

Läs mer här om Silverhill Stable!