Barnfamilj_Salen_foto_Jonas
Fotograf/Källa:Jonas Hasselgren

Förra vinterns nyhet i Sälen ”Pjäxfika” blev snabbt en succé och under säsongen såldes inte mindre än 23,500 Pjäxfika på 15 försäljningsställen i SkiStar Sälens skidområden. Uppskattningsvis ökade försäljningen med 10%* jämfört med säsongen innan. Pjäxfika innebär att alla gäster med pjäxor har möjlighet till ett prisvärt fika i farten. För 20 kronor får gästen kaffe alternativt varm choklad samt fikabröd. Till denna vinter utvecklas Pjäxfika ytterligare med Pågen som partner och fler försäljningsställen i skidområdena.

”Vi arbetar kontinuerligt med att göra det enkelt och bekvämt för våra gäster. Därför känns det mycket bra att SkiStar tillsammans med lokala krögare och partners kan erbjuda gästerna ett prisvärt fikaalternativ som går att köpa direkt i anslutning till skidbacken. Pjäxfika gör det enkelt att snabbt ladda batterierna när orken tryter för att sedan fortsätta sin dag i skidbacken!”, säger Jonas Bauer destinationschef SkiStar Sälen.

Pjäxfika är ett samarbete mellan SkiStar Sälen, lokala krögare på orten och Pågen som supportar konceptet.

”Gästerna uppskattar verkligen Pjäxfika. Det är enkelt, billigt och snabbt. I våra enheter i Hundfjället sålde vi ca 15 000 Pjäxfika förra säsongen”, säger Niklas Ahlén som driver bland annat Fompes Grill och topprestaurangen Lyktan i Hundfjället tillsammans med sin bror Krister Ahlén.

Fakta Pjäxfika SkiStar Sälen

Kaffe eller varm choklad samt fikabröd 20 kr.

För skidåkare i alla åldrar med pjäxor eller snowboardskor på fötterna.

Försäljningsställen i SkiStar Sälens skidområden; Lindvallen, Högfjället, Tandådalen och Hundfjället.

Pågen är ny partner till SkiStar Sälen och kommer att supporta prisvärt fika i fjällen med sina produkter

Läs om öppettider, skidåkning och kolla på inspirerande snö och skidåkningsfilmer på www.skistar.com/salen