Årets säkraste prognos är här: Det blir Gyllene Tider i sommar! 🙂

Gyllene_Tider_26084_Etoall
Gyllene Tider! Sveriges näst bästa band efter ABBA, alla tider/kategorier! (Redaktörens egen åsikt) 🙂

 

Inget ont om vågskvalp och fiskmåsar, men ljudet av sommaren 2013 kan komma att handla mer om en överstyrd Farfisaorgel och 20 poplåtar som du trodde att du hade glömt texterna på.

I onsdags berättade vi att det blir en turné – idag är vi glada att presentera hela Gyllene Tiders turnéplan. Biljetterna släpps till försäljning 28 januari kl 09.00.

Sveriges största och samtidigt mest sällsynta popband Gyllene Tider har än en gång vilat sig i form och är åter redo att förgylla den svenska sommaren med nya studioalbumet ”Dags att tänka på refrängen”, nya samlingsplattan ”Soldans på din grammofon” och stor turné.

Senast vi såg bandet på scen var 2004, 25 år efter det att Gyllene Tider slog igenom med ”Flickorna på TV2” och sedan dess har de stått för den svenska sommarens soundtrack med pop-klassiker som ”Leva livet”, ”När vi två blir en”, ”Puls”, ”Gå & fiska” och givetvis ”Sommartider” för att nämna några. Alla dessa pop-pärlor i låtlistan, som 2004 uppdaterades med ”En sten vid en sjö i en skog” och ”Tuffa tider (för en drömmare)” från albumet ”Finn 5 fel!” bidrog till att locka 492 252 personer. Turnén är fortfarande den största i Skandinavien någonsin.

Gyllene_Tider_125181_Etoall

Årets upplaga ”Dags att tänka på refrängen” når 18 städer under juli och augusti. Turnén inleds på Marknadsplatsen i Halmstad den 5 juli och avslutas på Sundbyholms Slott i Eskilstuna den 10 augusti. Gyllene Tider kommer att bli det första bandet som spelar på Tele2 Arena i Stockholm – den 27 juli blir det premiärkonsert på nya Stockholms-arenan!

Linnea Henriksson, som i lördags vann P3 Guld för Årets Artist följer med på turnén som gästartist. Linnea är också från Halmstad och hennes debutalbum ”Till mina älskade och älskare” var ett av förra årets mest spelade album och flera av singlarna, t.ex. ”Lyckligare nu” har alla spelats flitigt på radio.

Per Gessle, Mats Persson, Anders Herrlin, Göran Fritzon och Micke Syd Andersson dammar av gitarrer, Farfisaorgel och trummor. Det har blivit dags att tänka på refrängen. Igen.

Läs mer om Gyllene Tider här!

Datum

5 juli Halmstad, Marknadsplatsen

7 juli Lysekil, Gullmarsvallen

10 juli Helsingborg, Sofiero Slott

12 juli Göteborg, Slottsskogsvallen

13 juli Malmö, Stadion

15 juli Ronneby, Ronneby Brunn

17 juli Linköping, Stångebrofältet

19 juli Karlstad, Mariebergsskogen

20 juli Leksand, Hembygdsgårdarna

21 juli Örebro, Brunnsparken

24 juli Kalmar, Fredriksskans

26 juli Jönköping, Elmiafältet

27 juli Stockholm, Tele2 Arena

31 juli Gävle, Gasklockorna

2 aug Sundsvall, Konsertfest – Norrporten Arena *

3 aug Örnsköldsvik, Strandparken

9 aug Skövde, Karstorps Fritidsområde

10 aug Eskilstuna, Sundbyholms Slott

Information gällande barn tom 10 år.

En speciell barnbiljett för endast 15 kronor (inkl förköpsavg) gäller för barn 10 år och yngre, i vuxet sällskap. Varje vuxen-biljett ger tillträde till ett barn som är upp till 10 år, t.ex. två vuxna får ta med sig högst två barn med barnbiljett. Meddela antal barn till biljettförsäljaren vid inköpstillfället. Alla måste ha en biljett för att kunna komma in på konserten så att vi av säkerhetsskäl kan beräkna publikantal.

Barnbiljetter gäller endast för onumrerade ståplatser, så denna förmån gäller inte vid reserverade sittplatser. För konsertbesökare över 10 år gäller fullt biljettpris.

Information gällande volymrestriktioner för barn under 13 år.

Det kommer att finnas ett speciellt område för barn under 13 år där ljudnivån inte överskrider 97dBA. Utanför det avsedda området kan ljudnivån nå upp till 100dBA, vilket Socialstyrelsen anser vara skadligt för barn under 13 år. Eftersom vi måste följa Socialstyrelsens regler utan att sätta en åldersgräns på konserten får alla sällskap med barn under 13 år särskilt avsedda områden för att inte riskera sin hörsel, enligt Socialstyrelsens rekommendationer.

* Ovan gäller på samtliga Gyllene Tider konserter 2013 förutom Sundsvall Konsertfest Norrporten Arena där det är särskilda regler.

VIP-paket

I Halmstad, Göteborg, Malmö och Stockholm erbjuder vi VIP-paket. För mer information och bokning kontakta Live Nation VIP Experience på vip@livenation.se alternativt 08-665 01 65.

Biljetter

Biljetterna släpps den 28 januari kl 9.00.

Biljetterna kostar 460 kr + förköpsavgift (med undantag för Stockholm och Sundsvall) och säljs via LiveNation.se, Ticnet.se / 077-170 70 70, samt TicnetOmbud.

Biljetterna till Tele2 Arena i Stockholm kostar 525 kr/ 460 kr/ 395 kr + förköpsavgift.

Biljetterna till Konsertfest – Norrporten Arena i Sundsvall släpps separat, mer info på www.norrportenarena.se.

 

Länkar

Gyllenetider.se

Facebook.com/GylleneTiderOfficial

LiveNation.se

Emi.se