Idag invigs det officiella Munchåret – 150 år efter den världsberömda konstnärens födelseår.

Scream_25_jan_640

För att hylla Munch och det inspirerande norska landskapet lanserar VisitNorway nu en kortfilm; Visitnorway.com/se/skriet som visar vilka skrikupplevelser Norge kan erbjuda.

–Vi vill att människor från hela världen ska delta i firandet av Edvard Munch genom att tillsammans skapa världens längsta skrik, säger reselivsdirektör på VisitNorway Per-Arne Tuftin. Filmen visar exempel på upplevelser som får dig att skrika i Norge och till skillnad från Munchs tavla Skriet, handlar det nu om de positiva upplevelserna i livet som får dig att skrika.

Scream_27_jan_boat_640

VisitNorway uppmanar därmed människor från hela världen att vara med och skapa det längsta skriket i världen, genom att filma sina egna skrik och ladda upp dem. Alla insända skrikfilmer kommer därefter att läggas till den ursprungliga filmen och tillsammans skapa ett enda långt skrik.

– Vi vill helt enkelt få hela världen att skrika, säger Tuftin.

Inte konstigt att Skriet kommer från Norge

Norge är ett land med exceptionellt vacker natur och som erbjuder spännande naturupplevelser och aktiviteter, allt från norrsken till midnattssol. VisitNorway menar därför att det inte är konstigt att Skriet kommer från Norge.

Skriket räcker hela vägen till Norge

Av alla insända bidrag kommer VisitNorway ett antal vinnare och vinsten är naturligtvis en äkta skrikupplevelse i Norge.

Se filmen och alla tillagda skrikfilmer här; Visitnorway.com/se/skriet