Norges Skrikkampanj – med en film som uppmanar människor att ladda upp sina egna skrik – har slagit mycket väl ut och har nu setts av mer än en miljon människor världen över.

Scream_25_jan_640

Den 23 januari lanserade Visitnorway kampanjen ”Världens längsta skrik” med en film som bygger på Edvard Munchs kända tavla Skriet. Filmen skapades för att hylla Munchåret och den vackra norska naturen och samtidigt uppmana tittarna till att ladda upp sina egna skrikfilmer.

Målet för kampanjen, att filmen ska visas mer än en miljon gånger innan den sista februari, uppnåddes redan i fredags och personer från 152 länder har besökt kampanjsidan på Visitnorway. Totalt tusen filmer har laddats upp och lagts till den ursprungliga filmen, som sedan starten den 23 januari har vuxit från 45 sekunder till ett långt skrik på 40 minuter, skapat av människor från hela världen.

Världens längsta skrik, Visitnorway, Edvard Munch, tavlan Skriet, skrikfilmer

Läs mer här på vår systersajt ListitNorway.se