Kroatien ett land med tusen öar, med storslagen natur, rika traditioner och kultur.

Baskab
Baška på Krk – Foto; Juraj Kopac, Royalty Owner;Croatian National Tourist Board

Kroatien är också landet vars skönhet omsjungits sedan urminnes tider.

Vill man inom loppet av endast ett par timmar uppleva helt skilda klimat, det vill säga att både bada i havet och njuta av snö, då har man kommit rätt!

Det är få länder som kan skryta med att de har tre olika klimatzoner på en så pass liten yta. Kroatien är i huvudsak känt som ett resmål vid Medelhavet med mycket angenämt klimat vid kusten.

I Kroatien finns faktiskt alla slags stränder. Familjestränder med trevliga vikar med klappersten eller sköna klippor finns i stort sett i varje ort längs den adriatiska kusten.

Baskaa640
Baška på Krk – Foto; Juraj Kopac, Royalty Owner;Croatian National Tourist Board

Det finns även anlagda badstränder i städerna och mondäna stränder för promenader och nöjen, t ex den stimmiga stranden Zrca på ön Pag, och nudiststränder som Koversada och Valalta i Istrien, Punat och Baška på Krk eller Lokrumskastranden i närheten av Dubrovnik.

Dessutom finns det också öde och svårtillgängliga stränder på de mindre öarna och vackra sandstränder som på ön Susak, den så kallde Saharun på Dugi Otok, Lumbarda på Korcula samt Orebic och Kukljica på ön Ugljan.

Ett stort antal stränder i Kroatien har belönats med den ekologiska blå flaggan som vajar som en garanti för att havsvattnet och stränderna är rena och inte förorenade, säkerheten hög och övriga tjänster av hög kvalitet.

Kontakt
Kroatiska Turistbyrån | Croatian National Tourist Board

Kungsgatan 24, 5 tr | Box 7171 | 103 88 Stockholm

Tel: + 46 (0)8 53 48 20 80

E-mail: marija.bakovic@visitcroatia.nu

Webbplatser

www.visitcroatia.nu

http://www.facebook.com/altomkroatien

www.youtube.com/croatia