Peru skiljer sig från de flesta andra länder i världen. Det är inte ogrundat att kalla Peru för Kontrasternas land. Den unika geografin skapar en enorm variation på landskap och klimat: av de 105 klimatzoner som finns i hela världen återfinns 84 i Peru.


”Inkaindianen” visar: följ med oss till Machu Picchu… Foto: Inkaresor

Upplev den livliga staden Lima med 8 miljoner invånare, besök Uroindianerna på deras flytande vassöar i Titicacasjön och upplev den rogivande tystnaden, dansa med äkta djungelindianer, smaka på Pachamanca, en rätt tillagad som på inkaindianernas tid, åk primitiv linbana över en brusande flod, flyg över Nazcalinjerna och förundras även om du inte förstår, känn historiens vingslag när du för första gången får syn på Machu Picchu och inser inkakulturens storhet.

På tal om vingslag.  Kolibrier håller en mycket hög vingfrekvens med upp till 80 vingslag i sekunden. De här vackra små varelserna finner man i Peru.

kolibri640
Kolibri suger nektar.. Foto: Inkaresor

Kolibrier finns uteslutande i Amerika, de flesta speciellt i Syd- och Mellanamerika.

Läs mer här på Hittaupplevelse.se om resan till Peru med Inkaresor!