Montenegro_Igalo650
Bilden; Montenegro, ett av världens bästa resmål 2013

Montenegro prisas för sin natur, både längs Adriatiska kusten och i inlandet. Landskapet påminner om en blandning av Toscana och norska fjordar i ett skönt klimat.

Bekvämt resande med mervärde och lärorika upplevelser är de nya seniorernas melodi. Dessutom är de en mycket resvan och medveten målgrupp. Detta konstaterar researrangören Grand Tours som är specialister på resor för vuxna och som kommer att medverka på stundande 60-plusmässa i Uppsala.

Som renodlad researrangör för mogna resenärer har Grand Tours en naturlig plats på 60-plusmässan som hålls på Fyrishov i Uppsala 4-5 april.

– Pensionärer är ett vitt begrepp, då man kan vara allt från 60-90 åringar. Men dagens 60-plussare reser så länge hälsa och ekonomi tillåter, säger Tuwe Arvidsson, VD på Grand Tours.

Det ska vara bekvämt

Många äldre planerar för framtiden och den gyllene pensionsåldern, som ska innebära en ny tid för det man drömt om. Inte minst att fortsätta det livslånga lärandet genom möten och resor.

– Vi är sedan 30 år specialiserade på en mogen målgrupp, med paketerade resor som utmärks av att det är bekvämt, tryggt och familjärt, berättar Tuwe Arvidsson.

Fördelen är att det mesta ingår och att man har en svensktalande reseledare med sig. Exempelvis erbjuder Grand Tours flodkryssningar, ett mycket uppskattat sätt att resa. Med fördelen att man har sitt hotellrum med under hela resan.

Vetgiriga och medvetna Tuwe Arvidsson fortsätter:

– Våra resenärer tycker om att lära sig något när de reser. Därför har vi ofta med en ciceron, som har ett specialintresse eller är expert på området man reser till.

På 60-plusmässan kommer besökarna genom Grand Tours att få träffa på tre av dessa experter; Elisabeth Hedborg, tidigare SVT-utrikeskorrespondent i Ryssland, trädgårdsinspiratören Hannu Sarenström, känd från Gröna rum och Karin Björkegren Jones, yogainstruktör, journalist och författare. Alla tre håller varsitt inspirerande föredrag om sina specialområden, med utgångspunkt från ett moget perspektiv.

Resa ensam tillsammans

En annan trend som man ser är att många äldre reser på egen hand, tillsammans med andra. Av olika anledningar är man ensamstående, men vill ändå få fortsätta att kunna resa.

– Vi upplever en stor efterfrågan från ensamma som vill resa i grupp med likasinnande, där det uppstår gemenskap och man knyter nya vänskapsband. Det har lett till att vi arrangerar särskilda gemenskapsresor där man slipper betala extra för enkelrumstillägg, menar Tuwe Arvidsson.

Betydligt mer resvana. En annan sak att poängtera är att dagens seniorer inte är några duvungar, utan många har rest mycket utanför Sveriges gränser.

Staden_Makarska_Kroatien650
Bilden; Staden Makarska sett uppifrån vandringstig längs Biokovobergen, Kroatien.

Fotograf/Källa:Agneta Lucic- Grand Tours

– Man är ofta mer resvana än vi som jobbar med resor och har därför mycket att ge tillbaka. Som arrangör är vi därför bortskämda med att få ha en positiv och personlig dialog med våra resenärer, vilket bidrar till att vi med deras hjälp alltid kan bli bättre, intygar Tuwe Arvidsson.

Adress
Grand Tours
Drottninggatan 92-94, 1tr, 10369 STOCKHOLM
Vår hemsida; http://www.grandtours.se

 

Om Grand Tours
Grand Tours startade för 27 år sedan och är en svenskägd, renodlad researrangör för seniorer. Företaget arrangerar paketresor framförallt i Europa med ett brett program av rundresor, spa- och hälsoresor, havskryssningar, flodkryssningar på Donau, i Ryssland och Ukraina samt långtidsresor till Spanien. Grand Tours ägs till 57% av Pensionärernas Riksorganisation (PRO) och resterande andel ägs av resekoncernen We Travel Group. För mer information besök vår hemsida www.grandtours.se