Det är givetvis de skandinaviska brunbjörnarna på Borås Djurpark som gömmer sig i rubriken!

bjornar_pa_is_650

Efter en lång vinter i idet är det skönt att komma ut på isen på sjön en strålande, men kall, vårdag som idag. Än så länge är det inte dags för björnhonan Nora med sina fyra björnungar att komma ut i anläggningen. Normalt ligger björnen i idet från slutet av oktober till slutet av april, längden varierar beroende på plats och väder och en björnhona med ungar kan stanna något längre i idet. De vuxna björnhannarna däremot är väl acklimatiserade till kylan, vilket innebär att de inte har några problem med sin första vårpromenad redan nu.

Som synes på bilderna, så finns det gott om överskottsenergi att göra sig av med! Nu har även du möjlighet att se björnarna ute i anläggningen. Vi har påsklovsöppet varje dag t.o.m. 7 april.

bjornar_fightas650

Välkommen till en ny säsong i Borås Djurpark!!

Borås Djurpark är 40 hektar grön oas mitt i Borås som grundades 1962. Vår huvudinriktning är att visa de stora afrikanska djuren samt nordiska vilda djur. Vi jobbar för att djuren ska vistas i en så naturlig miljö som möjligt och stimuleras till naturliga beteenden. I Borås Djurpark AB ingår förutom djurparken även Borås Camping. Bolaget har cirka 50 fast anställda, sommartid uppgår antalet till drygt 200. År 2012 hade djurparken 258 200 besökare.

Läs mer på http://www.boraszoo.se/