Västergötland har många fantastiska platser för turister att besöka. Det kan vara en fördel att ta bilen så att man utan dröjsmål kan resa omkring i landskapet. Med en Honda Civic, se bilder här, kommer du dit du vill, både bekvämt och säkert – något som är a och o då man tar med sig familj eller vänner på bilsemester. Få mer information om de olika modellerna som till exempel Civic eller Honda Insight på Hondas hemsida.

Honda_INsight640

Karlsborg är en vacker ort belägen vid Vätterns strand, mest känd för sin väl bevarade fästning.


Bilden; Karlsborgs Fästning, Entrén

Karlsborg hade tidigare en viktig funktion som Sveriges reservhuvudstad vilket innebar att kungahuset, regeringen, riksdagen och guldreserven skulle flyttas till platsen i händelse av krig. Den funktionen kvarstår som sagt inte idag, men fästningen står fast och erbjuder en underbar dag för både stora och små.


Bilden; I Gravkaponjären finns autentiska miljöer uppbyggda. 

Fästningen började byggas 1819. I femton långa år arbetade man med att för hand skyffla upp de långa skyddsvallarna som är belägna runt fästningen. Det hade beräknats ta ungefär tio år att färdigställa området, i själva verket förklarades fästningen inte helt färdig förrän 90 år senare – 1909. Då kunde dock Karlsborg stoltsera med en extremt tålig fästning, samt en uppsjö av intilliggande byggnader som innehöll stall, smedjor, bostäder för soldater, officerare och självklart en villa som kungen som var tänkt att bo i och banken som guldreserven kunde vila tryggt i. Vid ett anfall skulle Karlsborgs fästning kunna stå emot en långvarig belägring.

Idag kan du leva dig in i hur det skulle vara att leva som soldat under 1800-talet. Något som varmt rekommenderas är den historiska äventyrsturen som leder dig genom ett fiktivt anfall komplett med ljud- och rökeffekter. Du kan även besöka fästningsmuséet, restaurangen och de många butikerna. För de över 16 år erbjuds en tredagars överlevnadskurs från Försvarsmaktens Överlevnadsskola – perfekt som sammansvetsande aktivitet. Karlsborgs fästning har något att erbjuda alla – oberoende av ålder och intressen.