Det andra IRONMAN Sweden / Kalmar kommer att hållas den 17 augusti 2013.
Alla bilder; Foto, Torjus Dahl

ironmanbrygga

Idrottare kommer att simma i Kalmarsund….

simning

….tävla på sina cyklar i typiska svenska landskap…

cykling

…. och löpa genom den vackra historiska stadskärnan förbi Kalmar slott….

lopning

innan de avslutar på stora torget i Kalmar.

malgang

Kontakt
Magnus Nyberg, Communications Manager
Kalmar Triathlon AB | IRONMAN KALMAR SWEDEN
Phone: +46 (0)70 317 99 78
E-mail; magnus.nyberg@kalmartri.com
Hemsida; www.ironmankalmar.com

Stort intresse även för Kalmar Mini Tri 2013

Triathlonsporten växer inte bara i hela världen utan också i Kalmar! Efter att anmälan varit öppen i en vecka till Kalmar Mini Tri har arrangörerna redan tagit emot lika många anmälningar som under hela fjolåret vilket gör att det börjar fyllas på i startlistorna. Nytt för i år är att det även finns en lagtävling med fina priser.

– Målet är att vi ska nå 1000 deltagare och att vi kan bjuda på en riktig triathlonfest med stort lokalt inslag bland deltagarna men även visa på ett inbjudande arrangemang för våra nationella och internationella gäster. Vi hoppas också att den fantastiska publiken kommer tillbaka och hejar fram deltagarna så de får ett minne för livet när de går i mål på Stortorget i Kalmar, säger Tobias Borger, vd, Kalmar Triathlon AB.

– Vi har märkt att intresset för triathlon har ökat, inte minst sen förra årets Ironman i Kalmar. Det är givetvis kul och inspirerande att mer än 60% av platserna till den individuella tävlingen för Kalmar Mini Tri redan är sålda. Det visar att vi har ett arrangemang som lockar, säger Tobias.

Loppet är för alla, både för erfarna och nybörjare. Det finns tävlingsklasser inom dam och herr, ungdom och junior samt motionärsklasser. Tävlingsklasserna kommer att starta först, kl 17:00, och därefter startar motionsklasserna gruppvis med 100 personer i varje grupp.

Ny lagtävling

– Utöver den individuella tävlingen kommer det i år även att finnas en lagtävling, berättar Tobias Borger.

Varje lag ska bestå av tre personer. Alla i laget ska simma, cykla och löpa samma sträckor som i den individuella tävlingen. Deltagare i respektive lag kommer att starta samtidigt. Inom laget är det valfri könsfördelning. Resultat beräknas på sammanlagd totaltid (simning, cykling, löpning) för samtliga tre lagdeltagare. I år är lagtävlingen maximerad till 100 lag. Just nu är 20 lag anmälda.

– Vi hoppas att denna lagform ska attrahera lokala företag att bjuda sina anställda på en startplats, ett bra och realistisk mål som motiverar personalen att träna och göra något tillsammans, avslutar Borger.

Lagtävlingen arrangeras i samarbete Atrio arkitekter och Brand & Riskanalys som kommer att lotta ut tre racercyklar till ett av de fullföljande lagen. Dessutom kommer ALMI Företagspartner att dela ut ett pris till det lag som förbättrar sig mest från simningsmomentet till mål. Lagmedlemmar får också biljetter till fredagens Ironman pre-party som anordnas på Ironmans expoområde.

Kalmar Mini Tri går den 14 augusti och kan ta emot 700 individuella anmälningar och 100 lag, dvs totalt 1000 deltagare. Anmälningsavgiften är 60 Euro för individuella deltagare och 300 Euro för lag.

Anmälan görs via Ironman Kalmars hemsida, www.ironmankalmar.com där det även finns mer information om tävlingen.