Vill du bada i bästa tänkbara badvatten skall du resa till Cypern i sommar.

Cyprus_beach650

Cypern håller den blå flaggan i topp och traditionsenligt återfinns Europas bästa badvatten kring ön i sydöstra Medelhavet. För 8:e året toppar Cypern listan över renaste stränder inom EU med ett 100 % resultat.

Varje år sammanställer Europeiska miljöbyrån de badvattenuppgifter som samlats in av lokala myndigheter från över 22 000 platser i EU:s 27 medlemsländer samt i Kroatien och Schweiz. Bland annat mäts bakteriehalten från avlopp och tamdjur. Över två tredjedelar är kuststränder, och resten är floder och insjöar.

Varje årsrapport grundar sig på uppgifter från föregående badsäsong, så detta års rapport är en sammanställning av uppgifter som samlats in under sommaren 2012.

För Cypern i Norden

Cyperns Turistråd har förutom sitt Huvudkontor i Nicosia ca 20 utlandskontor varav ett i Stockholm med ansvar för de Nordiska länderna och Baltikum. Vårt uppdrag är att marknadsföra Cypern och inspirera människor att besöka ön som har långt mycket mer än ett fantastiskt klimat och underbara stränder att erbjuda. Varmt välkommen!

Kontakta oss gärna på telefon 08 – 10 50 25 eller e-post stockholm@visitcyprus.com

Läs mer om Cypern här på deras hemsida!