Foto_MattiasFredriksson_Bik
Fotograf/Källa Mattias Fredriksson

2-6 juli är det dags för sommarens skönaste festival på två hjul. Åre Bike Festival är norra Europas största cykelfestival med fem dagar av freerideclinics, guidade stigturer, tävlingar och after bikes i och omkring Åre Bike Park. I år är schemat mer späckat än någonsin med bland annat nya tävlingen Enduro King & Queen.

– Åre Bike Festival är som hela cykelsommaren nedkokad i några extra roliga dagar. Det blir flera olika event och tävlingar och det är lätt att delta för både erfarna cyklister och de som vill prova på för första gången, vilket är helt i linje med vad vi vill på SkiStar, säger Niclas Sjögren Berg, Destinationschef SkiStar Åre.

Åre Bike Festival är ett event av cyklister, för cyklister. För fjärde året i rad arrangeras festivalen av lokala cykelklubben Åre Bergcyklister som känner området utan och innan. Varje dag körs guidade stigturer, freeride clinics i Åre Bike Park, tävlingar och after bike. Både erfarna cykelfantaster och glada nybörjare trivs.

I år är festivalprogrammet program innehållsrikare än någonsin med något för varje nivå och preferens. Med festivalpasset får man tillgång till alla dessa aktiviteter samt flera förmåner i Åre by. Barnen har sin alldeles egna speciella dag på onsdagen med Kids Downhill, Kids Dirt och tävlingar med fina priser.

Nytt för i år är lördagens tävling Enduro King & Queen by Sweet Protection. Deltagarna kommer att cykla fyra specialsträckor i och utanför Åre Bike Parks ledsystem med tidtagning, samt transportera däremellan, utan tidtagning för egen maskin eller med lift. En spännande tävling för både deltagare och publik.

Festivalen avslutas med stor finalgala på Holiday Club med prisutdelning och Scandinavian Video Challenge . Några av världens bästa cyklister och filmare är på plats för att tävla om att skapa den bästa filmen från festivaldagarna. Under kvällen visas filmerna upp för publiken och ett vinnarlag koras.

Läs mer om Åre Bike Festival på www.arebikefestival.com  – Festivalprogrammet fylls hela tiden på med nya tävlingar och aktiviteter.

Festivalpaket med boende, liftpass och festivalpaket bokas på skistar.com.