Båstad Classic Motor är kanske Sveriges vackraste motorutställning. Här nedan utställningen år 2013.  Bra bredd, något för alla och fordon från alla årtionden är representerade.

forden680
Ford Skyliner 1957 som demonstrerade elcabben vid fasta tidpunkter vid mässan 2012.

Tema 2013

  • Fredag: Jaguar Cheap Race har målgång i Sverige och hos oss. Rekord med 20st Team och bilar! Se filmer om jaguar Cheap Race tidigare år
  • Lördag: Lamborghini firar 50år. Ett par bilar och ev. någon traktor kommer att finnas på plats. Aston Martin firar 100-år någon eller några Aston Martin kommer att vara på plats.

mc680
Motorcykeln – En fantastisk Honda Goldwing med släpvagn. Bilden är från Backamo 2010 då den tog första pris i Peoples Choice.

leafrancis
Ytterligare en ovanlig bil kommer till mässan 2013. Lea-Francis 14/70 six-light saloon. Endast ca 200st byggdes. ”This streamlined version of the Fourteen was introduced at Earls Court in 1948 and built until 1951”

Vad är Båstad Classic Motor?
Här finner man inte 40 bilar av varje märke utan max en eller ett par av varje modell.
Det är en ny mässa varje dag då upptill 70-90% av fordonen byts ut varje dag. För besökare rekommenderas att besöka oss mer än en dag. Förra året kom utställare från hela norden och även från England, Tyskland och Frankrike.

cobror680
Flera Cobror har anmält intresse att komma till mässan. Cobra Replica Owner Club Sweden.

Var hittar man mässan?
Mässan går av stapeln vid Båstad Ridklubb den 26 & 27/7. Båstad Ridklubb har stora välklippta gräsmattor och plats för ca 3-400 fordon samt över 100 bilar och andra arrangemang inomhus. Vi får mycket större utställningsområde men det blir även bättre för besökarna då det finns parkeringsplatser i direkt anslutning samt en stor extra parkering (ca 2000 bilar) inom ca 5 min promenadavstånd.

bussen680
Bussen ovan kommer till mässan. Finns bara ett exemplar i originalskick i hela världen. Vad det är för något får ni se på mässan.

RELEVANTA LÄNKAR  (Öppnas i ett nytt fönster)

US Automobile Museums Map
Kartan innehåller alla bilrelaterade museer i USA och vi listade deras adress, telefonnummer och webbplats om den informationen var tillgänglig. Många av dessa museer arrangerar evenemang som öppna hus, auktioner, bytesmöten, workshops och andra roliga evenemang och de är en bra resurs för bil- och motorsportentusiaster. Webbplatsen har också ett stort antal gratis körprovstester samt vägmärken om du vill borsta upp vägreglerna.