På resor till andra länder kan man ibland slås av förfäran av hur skräpigt det är överallt. Burkar, flaskor, plastpåsar, papper, ja, allt kan ligga utmed vägkanten eller inne i en stad.

Vi i Sverige kan sträcka på oss av stolthet för vi är väldigt duktiga på att ta hand om våra sopor och avfall. Och vi är väldigt duktiga på att organisera vår källsortering.

Själv har jag och min fru förmånen att få bo på landet på en liten gård. Här källsorterar vi otroligt mycket själva eftersom vi har möjlighet att ta hand om vårt eget avfall på ett gynnsamt sätt.

All mat som blir över i hushållet ger vi till våra hönor eller lägger i komposten!

hona_med_kycklingar640
Våra höns hjälper oss med vårt matavfall! Foto; Carl Stridsberg

Plastburkar använder vi till att förvara mycket av det vi själva odlar som jordgubbar, plommon, vinbär, körsbär med mera.

Glasflaskor saftar vi på och tidningar använder vi för att elda med. Detta då vi endast använder björkved i vår vedpanna, året runt, för varmvatten och uppvärmning.

Många burkar av plåt gör vi ”fågelskrämmor” av, vindflöjen av plåtburkar som skramlar och för liv för att freda jordgubbslanden.

Detta tillsammans gör att det endast blir ytterst lite vi behöver köra iväg till uppsamlingscontainers för källsortering.

Men alla har det inte så här förspänt och har svårt att klara att ta hand om det här med källsortering.

Till alla er kommer här ett bra tips; Använd er av Circla.se!

Circla tar hand om ditt skräp! De kommer och hämtar och ser till att det källsorteras och återvinns, och städar självklart efter sig.

Och detta oavsett om det gäller grovsopor, byggavfall, trädgårdsavfall eller elavfall – för både företag, privatpersoner och bostadsrättsföreningar!

På det här sättet slår du två flugor i en smäll! Du tar hand om ditt avfall på ett ansvarsfullt sätt för miljöns skull men behöver bara lyfta på luren, skicka ett mail eller boka inne på circla.se!
Slipp jobbet med att ta hand om det själv alltså! 🙂

Circla jobbar för dig både på vardagar och helger i:

Stockholm, Uppsala, Västerås, Mälardalen, Linköping, Norrköping och Göteborg.

Se filmen nedan;