HosstvandringTjallingdalen6

Höstvandring, Tjallingdalen

Nu är hösten äntligen här – en fantastisk årstid att komma ut och njuta av friluftslivet! Friluftsfrämjandet erbjuder inte bara ett gediget höstprogram fyllt av spännande aktiviteter för alla åldrar, utan även de bästa tipsen för lyckade utflykter, oavsett budget.

Sommaren är slut men det råder ingen brist på spännande utomhusaktiviteter i Sverige. Hösten erbjuder mycket i friluftsväg. Bär- och svampplockning bland träd i sprakande färger, friska fjällvandringar och lugna kajakturer i höstdimma är bara ett axplock av friluftsaktiviteter som hör årstiden till. Genom sitt breda utbud av aktiviteter vill Friluftsfrämjandet, med sina kunniga ideella ledare i spetsen, inspirera människor i alla åldrar till ett aktivt friluftsliv och ett intresse för naturen, oavsett årstid.

friluftsframjandet640
Fotograf/Källa Klas Qvarnström

– Att leva ett fysiskt aktivt och hälsosamt liv har blivit en etablerad trend de senaste åren.Vår ambition är att göra friluftsupplevelsen lättillgänglig för alla och att uppmuntra ännu fler att ta sig ut i naturen oavsett budget, årstid, väder eller tid på dygnet. Under hösten erbjuder vi som vanligt ett rikt program av aktiviteter men vill samtidigt passa på att tipsa om hur du själv kan göra din friluftsvistelse så lyckad det bara går, säger Susanne Du Rietz, Verksamhetsansvarig på Friluftsfrämjandet.

Friluftsfrämjandets tips för en lyckad höstutflykt;

Ta en omväg

Gör en avstickare med en varm tröja och regnsäkra kläder i ryggsäcken så fixar du lätt oväntade väderomslag och behöver inte avbryta promenaden.

Ta med dig pannlampan

Var inte rädd för att ta en promenad efter höstmörkrets inbrott. En promenad med en pannlampa blir ett spännande äventyr för hela familjen.

Utmana regnet

Låt inte regnet stoppa dig från att hitta på härliga höstaktiviteter såsom svampplockning. På med stövlarna och regnstället! Och glöm inte att trä på schyssta, torra sockor i syntetblandning på fötterna för att undvika skavsår.

Glöm inte matsäcken

Troligen hittar du svampen precis när du börjar bli hungrig. Packa en ryggsäck med en varm tröja, en termos med kaffe och några mackor och du kan förlänga svampletandet rejält.

Var trygg och glad

Trygghet är a och o för en lyckad vistelse i naturen. Ha alltid med dig karta och kompass, förlita dig inte bara på din GPS i mobilen. Gör det till en social aktivitet och involvera hela gruppen, alla ska veta var ni är och varför.

Läs mer om Friluftsfrämjandets verksamhet och sök själv efter aktiviteter på: www.friluftsframjandet.se

Friluftsfrämjandet erbjuder Sveriges största utbud av friluftsaktiviteter. Sedan 1892 har organisationen guidat människor till små och stora äventyr. Friluftsfrämjandet vill att så många som möjligt ska upptäcka vår fantastiska natur, kunna dela glädjen med friluftslivet med andra, utvecklas utan prestationskrav och vistas i naturen under trygga former. Friluftsfrämjandet har aktiviteter för alla åldrar och årstider runt om i hela landet.