Internationella Trons dag firas i Nasaret med latinska patriarkatet och tusentals katoliker från hela världen.

Trons_Dag640

Som en del av evenemangen i samband med Trons år, Year of Faith, kommer internationella Trons dag att firas i Nasaret den 16-17 november. Trons år utlystes av påven Benedictus XVI i Rom den 11 oktober 2012, som en möjlighet för alla katoliker att återupptäcka sin tro, och avslutas den 24 november 2013. Tiotusentals katoliker från regionen och runt om i världen kommer att samlas för att fira eukaristin på Mount Precipice i Nasaret söndagen den 17 november.

Hans salighet, den latinska patriarken av Jerusalem Fouad Tual, kommer att leda mässan tillsammans med biskopen i Galiléen, fader Elias Chacour, och andra dignitärer från den katolska kyrkan i det heliga landet; de Latinska, Melkitiska, Maronitiska, Syriska och Armeniska kyrkorna. Temat för firandet är ”Motta den tro du erbjuds – erbjud den tro du mottar”.

Enligt det latinska patriarkatet av Jerusalems webbplats: ”En pilgrimsfärd till olika helgedomar utspridda runtom i världen har varit ett av de privilegierade evenemangen under Trons år. Genom att möta och tala med pilgrimerna till de heliga platserna är det heliga landets katolska ämbetsmän vittnen till hur en person kan förändras genom att se och begrunda Jesus från Nasaret, besöka de plaster han besökt och lyssna till hans röst … Genom sin närvaro i det heliga landet berättar pilgrimerna om hur ”den mottagna tron” har burit och fortsätter att bära frukt.”

Evenemanget på söndagen den 17 november kommer att hållas i utomhusamfiteatern på Mount Precipice, som uppfördes för att hedra påven Benedictus XVI:s besök i det heliga landet i maj 2009. Evenemanget börjar med ett konstnärligt program (9:00–11:00), med liturgier och psalmer från olika körer i det katolska samfundet, och följs sedan av själva det eukaristiska firandet (11:00–13:00). Evenemanget avslutas med festligheter där lokala företag erbjuder mat, dryck och souvenirer på Mount Precipice och/eller i centrum.

Evenemanget är gratis, men föranmälan krävs.

Besök turistdepartementets webbplats för katolska pilgrimer:

http://holyland-pilgrimage.org/

Nasarets stads hemsida: http://www.nazarethinfo.org/

 

Upplev det unika Israel – Besök Tel Aviv, Party- och Beachstaden vid Medelhavet som aldrig sover – Strosa runt i fascinerade Jerusalem med sina tre världsreligioner – Flyt på hälsosamma Döda havet – Simma med delfiner och snorkla i Röda havets korallrev vid Eilat – Gå i Jesus fotspår i Heliga landet – Vandra i Galiléen med sin häpnadsväckande natur.

Läs mer på www.goisrael.se