lowcostholiday640

Cirka vart femte barn i Sverige är idag folkbokfört hos en ensamstående förälder. Traditionellt sett är de flesta hotell prissatta efter antagandet att det är två vuxna som reser på semester med sina barn vilket onekligen blir ekonomiskt ofördelaktigt för den ensamstående föräldern. Därför lanserar nu Lowcostholidays ett rabattkoncept anpassat efter den ensamstående förälderns semesterbehov.

Hösten är här och många svenskar planerar nu sina vinterresor. Men priserna för att kunna njuta av semester till härliga resmål är inte anpassade efter en ensamstående förälders förutsättningar. Många hotellpriser baseras på att det är två vuxna som reser, vilket innebär att priset för en resa blir oproportionerligt högt för en ensamresande förälder. För Lowcostholidays är det viktigt att familjer får chansen att resa tillsammans oberoende av hur familjekonstellationen ser ut.

– Kunder runt hela jorden har hört av sig till vår kundservice och efterfrågat ett mer anpassat resande för olika kombinationer och sällskap. Vi har arbetat hårt för att hitta en fungerande lösning och är stolta över att kunna erbjuda upp till 50 procent rabatt för ensamåkande föräldrar med barn, säger Eva Magnusson-Bowring, Managing Director för Lowcostholidays i Norden.

Rabattkonceptet, som lanseras i oktober, innebär individuellt förhandlade rabatter på en rad olika hotell, som exempelvis halva priset på ett rum, att barnen bor gratis med föräldern, med mera. Hotellen kommer att vara märkta ”Single Parent Friendly” på Lowcostholidays hemsida.

– Vi är måna om att alla ska ha möjlighet att åka på semester och satsar nu därför stort på ensamstående föräldrar. Vi har gjort detta möjligt genom att pressa priserna och förhandla till oss frikostiga rabatter på runt 100 hotell på några av de mest populära destinationerna runt Medelhavet, säger Eva Magnusson-Bowring, Managing Director for Lowcostholidays i Norden.

Bygg sandslott med barnbarnet!

Lowcostholidays rabattkoncept är inte till för bara mamma eller pappa. Självklart kan man också som mor- eller farförälder passa på att ta en tur med sitt barnbarn.

– Vem vill inte ha mer kvalitetstid med sitt barnbarn? Det är väl på tiden att ett reseföretag tänker på mormor och farfar också, säger Eva Magnusson-Bowring.

Läs mer om rabattkonceptet Single Parents på http://www.lowcostholidays.se/specialerbjudande/single-parents.htm

 

Lowcostholidays ägs av koncernen Lowcosttravelgroup och är en nätbaserad reseoperatör med ett av Europas största hotellnätverk. Genom att använda den senaste tekniken så skapar Lowcostholidays system miljontals konkurrenskraftiga semestererbjudanden, genom att kombinera de mest prisvärda flygbolagen med över 200 000 hotell. Konsumenten skräddarsyr sitt egna researrangemang och behöver inte begränsas av de färdiga paket som annars erbjuds av konkurrenterna.

Läs mer på www.lowcostholidays.se