VN_Kvanndalsnipa_Standalsei
Kvanndalsnipa, Standalseidet, Foto; Håvard Myklebust – Visitnorway.com 

I norra Fjordnorge ligger Sunnmøre och Nordfjord, regioner kända för sin spektakulära skidåkning i vackra alpina fjäll som stupar rakt ner i fjordarna. Här faller stora mängder snö varje vinter och förhållandena är perfekta för skid- och naturupplevelser. Och om skidåkningen i sig inte är tillräckligt äventyrlig, så finns här möjlighet att kombinera det med vågsurfing och segling.

VN_Drop_by_Stretet_Kolasbre
Drop by Stretet, Kolåsbreen glacier, Standalseidet, Foto; Håvard Myklebust – Visitnorway.com 

Alpepasset i Ski Fjord Norway

Alpepasset är ett samarbete mellan 8 skiddestinationer i denna region. Skidorterna erbjuder ett gemensamt liftkort ”Alpepass” och tillsammans har de drygt 60 pister, 32 liftar, terrängparker och en massa snöig offpist. De skidorter som ingår i Alpepasset är Stranda, Stryn Skisenter, Arena Overøye, Harpefossen, Ørsta Skisenter, Volda, Skisenter, Ørskogfjellet och Fjellseter.

Stranda – en del av Alpepasset

De senaste åren har skiddestinationen Stranda genomgått en ordentlig uppryckning och kan idag erbjuda ett puderparadis med gondollift och utbyggd pistanläggning. Utvecklingen av Stranda fortsätter även till årets säsong med ny snöproduktionsanläggning på Roalssiden för att säkra en längre säsong, ny belysning och förbättrad terrängpark, 200 nya parkeringsplats samt fler erbjudandepaket med boende och liftkort.

VN_Freeride_Sunnmore640
Freeride, Sunmore, Foto; Svein-Petter Aagård/Visitnorway.com 

Ski & Sail

Båtturen startar och slutar i Ålesund och tar gästerna med på fantastiska toppturer i Sunnmørsalpene. Lokala guider och god mat gör turen till en oförglömlig upplevelse. Övernattning sker i ett hus på Trandal vid Hjørundfjorden.

Start: Brosundet, Ålesund

Tider: Februar-mai 2013

Priser: Från NOK 2.500:-/pers och dag inkl övernattning, transport, måltider, guide.

Övrigt: God fysisk form, erfarenhet och goda turkläder och utrustning krävs.

Arrangör: Actin

Ski & Surf – på samma dag och året runt!

I Nordfjord kan du åka skidor och surfa samma dag – både sommar och vinter. På Stadlandet finns några av landets finaste surfplatser. Den säkraste stranden att surfa på är den vackra Ervikstranda. Där finns en fin sandstrand där vågorna kommer från sydväst till nordväst. När vågorna kommer från väster är det Hoddevik som fungerar bäst. Hoddevik är bra ämnat för surfing även under extrema väderförhållanden på grund av de höga fjällen som skyddar stranden från den värsta vinden.

Stad Surfing och Lapoint arrangerar kurser både för nybörjare och fortsättning, de hyr ut brädor, våtdräkter och vinterdräkter. Endast en timmes bilkörning från fjorden tar dig in till fantastiska skidförhållanden i Harpefossen och ytterligare en timme är du framme vid Stryns skidanläggning

Ski & Camp

Erbjuder boende i stuga på fjället eller vid fjorden på Stranda Feriesenter (en fyrstjärnig helårscamping) inkl liftkort i Stranda. Skidbussen från stugorna till Stranda tar sju minuter.

Ski around the fjords

Utforska Sunnmørsalpene med ett skidpass. Övernattning tre nätter på Stranda Hotell och fyra dagars alpepass.

OM VisitNorway

VisitNorways främsta uppgift är att informera och marknadsföra Norge som turistland. Våra satsningområden är sommarturism inom bla tema vandring och fiske, vinterresandet i form av alpin skidåkning, längdskidåkning samt norska vinterupplevelser som späckhuggarsafari, hundspann, norrsken och Hurtigruten. Vi jobbar även mycket med de främsta norska städerna Oslo, Bergen, Trondheim och Stavanger som weekendresmål samt hela Norge som mötes och konferensland.

Hemsida; Visitnorway.se