Alpine_EsbenHaakenstad640

Hafjell alpinanläggning Foto: Espen Haakenstad

Första veckan i januari är en speciell tid i Norge. I varje fall om du är svensk. Om du besöker Norges största skiddestination Hafjell-Kvitfjell kan du räkna med kvalitetsskidåkning till lågt pris, inga liftköer och gott om snö. Den försvagade kronan är ännu en sak som talar för en Norge-semester i vinter.

Tänk dig hissnande backar som bjuder på snö i mängder och storslagen natur – allt till en kuliss av folktomma snöfält och icke existerande liftköer på Norges största skiddestination Hafjell-Kvitfjell. Det är inte utan anledning som den första veckan i januari kallas för Sverigeveckan i Norge. Då har nämligen norrmännen lämnat fjällen eftersom de alla börjar arbeta igen efter nyår. Men vi svenskar kan entusiastiskt fira att vi är lediga över trettondagshelgen, som infaller extra behändigt 2014, eftersom måndagen blir ledig.

Något som talar ännu mer för norsk skidåkning i vinter är den norska kronan som kraftigt har försvagats hittills i år. Sedan nyår har den sjunkit hela 10 procent. Detta tror man kan ha bidragit till fler bokningar på skidanläggningar från utländska gäster. Främst är det svenskar och danskar som har bokat mer än tidigare, troligtvis tack vare närheten, kvaliteten och den svagare kronan.

VisitNorways främsta uppgift är att informera och marknadsföra Norge som turistland. Våra satsningområden är sommarturism inom bla tema vandring och fiske, vinterresandet i form av alpin skidåkning, längdskidåkning samt norska vinterupplevelser som späckhuggarsafari, hundspann, norrsken och Hurtigruten. Vi jobbar även mycket med de främsta norska städerna Oslo, Bergen, Trondheim och Stavanger som weekendresmål samt hela Norge som mötes och konferensland.

Är du intresserad av Norge är du varmt välkommen att kontakta oss.

Du hittar också mer information på Visitnorway.se