Jo, faktum är att folk flyttar omkring i Sverige, ibland även utomlands, som aldrig förr.  Under 2011 flyttade totalt 1 153 140 personer, vilket motsvarar drygt 12 procent av befolk­ningen. Det handlar framför allt om unga och familjer med små barn. Två av tre flyttningar skedde inom den egna kommunen.

Gratis_Bild_Familj_Sommar68

 

Man räknar med att en svensk i genomsnitt flyttar elva gånger under sin livstid. Själv har jag bott ända nerifrån Malmö till Boden i Norrland. Idag, 63 år gammal, hamnar jag faktiskt mitt i prick. Har flyttat exakt elva gånger i mitt liv. Nu bor jag med min hustru, Anna, sedan 35 år tillbaka på en avstyckad lantgård, betald och renoverad. Vi flytt in´t något mer. Jo, det kan faktiskt vara så att när vi blir lite äldre måste flytta. Kanske till ett äldreboende eller en mer bekväm servicelägenhet. Vi har eldat med ved  året runt, odlat och skött vår relativt stora trädgård, 5000 kvm stor. Samtidigt som vi haft heltidsjobb och ungar att försörja… Sådant tar på krafterna och visst har vi lekt med tanken ibland på att flytta igen..

Men det kan vara jobbigt att flytta också. Speciellt till helt nya, främmande orter där man inte känner en kotte och knappt vet var man handlar sin mat eller nya kläder. Här öppnar sig ju en stor möjlighet om man driver ett företag. Det gäller att ta väl hand om alla nyinflyttade så de känner sig välkomna och väl bemötta. Men det kan vara svårt att känna till alla som flyttar, trycka upp reklamblad och marknadsföra sig till dem. Men det finns ett enkelt sätt. Man kan låta ett reklamföretag ta hand om hela processen!

Lidhreklam.se, hjälper dig med en speciell reklam till de som är nyinflyttade så de får bra erbjudanden som de kan nyttja i dina nya närbutiker. Genom att de lokala butikerna och företagen kan få möjlighet att etablera en första kontakt med de nyinflyttade får det dem att känna sig lite extra välkomna på sin nya ort. Suveränt!