allaupplevelser640

På vår sajt, hittaupplevelse.se och vår blogg som du är inne på nu finner du tusentals olika äventyr, resor & upplevelser. Här kan du få inspiration och tips på spännande och nya resmål. På upplevelser som är lite närmare dig. Ibland kanske bara runt hörnet. Så ta några minuter och kika runt och låt dig inspireras. Det finns något för alla. För unga, gamla, män & kvinnor. Året runt!

Så här i vintertider längtar man kanske i väg till någon vacker vinterort för att gå på tur med skidor till fjälls…

sladeSkidtur
Foto/Källa; Idre Fjäll

….. eller så kanske man föredrar att susa nerför fjällbranterna på senaste kevlarskidorna?

Idrefjall_Amanda_Djarven640
Foto/Källa; Idre Fjäll

Eller så har man hellre snöskor under fötterna. Hur man än tar sig fram i vinterlandet så är det en upplevelse som ger bra motion, frisk luft och förhoppningsvis även sol på väderbitna kinder.

creativ_snoskor
Foto: Creactive Adventure

Genom åren har vi samlat på oss många fina minnen och upplevelser som vi gärna delar med oss till andra. Det som ligger mig närmast om hjärtat vad det gäller naturupplevelser är vårt vackra grannland, Norge. Ingenstans har jag sett så vackra vyer, ja, närapå sagolikt vackra…

systrarnanorge
Geiranger – de ”Två systrarna”, Foto: Per Eide/Fjord Norway

Så vill man uppleva vacker natur ”runt hörnet” så är Norge och de norska fjordarna en av de platser man bör besöka under sin livstid. Själv har jag besökt Norge allt från Bergen i väst till Narvik i norr. Blir aldrig mätt på Norge känns det som och det har blivit lite av ”mitt andra hemland”.

Ett annat sätt att uppleva vacker natur på är i samklang med hästen. Att ge sig ut i naturen på våra fyrbenta vänner är att ta upplevelsen till en ny nivå. På något sätt upplever jag naturen ännu starkare när jag sitter på en hästrygg eller går bredvid en häst med packning på ryggen. Jag finner någon slags frid och harmoni som jag inte upplever när jag bara vandrar själv. Men det beror väl på att man är en hästmänniska. Andra kanske finner den när man vandrar tillsammans med andra, kanske med sin hund som följe. Alla sätt att uppleva naturen på är bra så länge man inte stör djuren eller förstör i naturen!

ridningisno640
Foto; Trumvallens turridning

Det kan vara kul att redan nu så här några dagar inne nyår, sätta sig ner tillsammans med sin familj, med sin vän eller vänner och ”drömma ”sig ut på olika upplevelser. Förhoppningsvis blir drömmen en sanndröm och med bra planering och rejäla förberedelser kan upplevelsen bli ett underbart minne för livet.

Så upp och pröva dina vingar nu. Låt det nya året bli ett ”Upplevelsens år” för vi lever nu – Livet väntar inte på oss!