Vi har en ganska så stor tomt med plommonträd, äppelträd, körsbärsträd och en himla massa andra träd som behöver kapas och klippas till alltsomoftast. Äppelträden beskär jag själv liksom plommonträden. Plommonsaft från nedfallna plommon är nässelfjärilarnas favorit.

Fjaril_Pafagelsoga_Nasselfjaril_640
Påfågelsöga & Nässelfjäril, Foto; Carl Stridsberg

Vi har ett par stora poppelbuskar som bildar en ring och de växer något otroligt. Sedan ska ju rosor beskäras, jordgubbsplantor sättas om och allt gammalt grävas upp. Det betyder att det varje vår ligger massor av trädgårdsavfall och skräpar som vi är tvungna att köra iväg till tippen. Vi har ofta tänkt att det skulle vara skönt att anlita någon som kom och hämtade det så vi slapp just den processen. För det är ju mycket som ska hinnas med på en kort intensiv vårperiod.  Och i dagarna fann vi ett företag, Junkbusters som tar hand om det så att vi istället kan ägna oss åt det roliga, arbetet med att plantera nytt i rabatter och blomlådor.

rosiseptember600
Rosen, Anna, Foto; Carl Stridsberg

Det som är bra med Junkbusters är att de förutom att hämta folks trädgårdsavfall också tar hand om andra typer av avfall som byggavfall, grovavfall, elektronik, småsaker, möbler och annat för bortskaffande och miljöriktig återvinning. Vi kommer nog att sätta någon av deras containers för grovavfall och beställa några stora grovsäckar, så kallade bigbags för de mindre trädgårdsavfallet. Jo, det är en toppenservice de erbjuder som jag varmt rekommenderar!

Låt våren, blommorna, fåglarna och fjärilarna få komma snart. I år är vi förberedda!