Ungdomarna som vill inspirera till mer äventyr i vardagen Ida Lindbäck, Lucas Solteiro och Amanda Huldt-Löfgren är tre 17-åringar från Västerås som driver UF-företaget The Bucket List UF. Kommer från engelska uttrycket ”before you kick the bucket”.

thebucketlist640
Bilden; Ida Lindbäck, Ola Skinnarmo ( Från Expeditionsresor)  Amanda Huldt-Löfgren och Lucas Solteiro

De tillverkar Bucket, en inspirerande äventyrsbok med varierande utmaningar som användaren ska bocka av och dokumentera under sitt liv. Målet är att få en lista över saker, platser och händelser du vill hinna uppleva innan du dör. Och att det är fler som vågar ta klivet ur den trygga bekvämlighetszonen och faktiskt göra något av sina drömmar.

-Vi vill fylla människors vardag med mer äventyr och minnesvärda stunder! Äventyren behöver dock inte alltid vara stora eller långt borta, det kan vara något så enkelt som att ha picknick i en rondell, berättar Ida Lindbäck.
Idén till sin produkt fick de efter att ha reagerat över att många i deras närhet, framförallt unga men även gamla, spenderar allt mer tid stillasittande framför olika skärmar.

-Vi tyckte att det var ett sånt onödigt slöseri att lägga massa energi på saker som inte ger oss något tillbaka. När jag ligger på min dödsbädd och tänker tillbaka på mitt liv vill jag minnas alla spännande äventyr jag fått uppleva och inte den där facebookuppdateringe, säger Lucas Solteiro.
Äventyrsboken, The Bucket List, har ungdomarna anpassat för att den ska passa alla, oavsett kön eller fysisk förmåga. En av Sveriges största äventyrare Ola Skinnarmo har även varit med och skrivit bokens förord.
Häng med på vår resa! Klicka dig in på vår hemsida www.thebucketlistuf.se för mer information eller kontakta oss direkt.

Kontaktuppgifter
Sociala Medier
thebucketlistuf@hotmail.com
Instagram: @thebucketlistuf
Lucas Solteiro, 072-702 55 11
Facebook: The Bucket List UF

UF, Ung Företagsamhet är en ideell och obunden utbildningsorganisation med syfte att tillsammans med skolan införa entreprenörskap och ett engagerat näringsliv i utbildningssystemet. Ung Företagsamhet ger barn och ungdomar möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap. www.ungforetagsamhet.se