Aurorafjarilc640
Aurorafjäril. Foto; Carl Stridsberg

Nu är den här igen. Den underbara tiden, som våren och sommaren är! Som vi längtat, vi av Nordanvinden genomfrusna Nordbor. Släng era tjocka vinterjackor och pälsmössor i garderoben. Lägg skidor och stavar på hyllorna. Flytta ut i din trädgård eller på din balkong för att grilla och umgås. Gå runt i trädgården och njut av allt som börjar grönska och gro. Följ med den vackra lilla fjärilen på sin kanske första ystra dans över ängen. Spana in humlan som energiskt letar efter ett nytt bo i någon jordhåla. Ta ett djupt andetag och dra ner hela våren i dina lungor. Och om du vill, gör ditt vårskrik i bästa Ronja Rövardotterstil.
Och när kvällen och mörkret kommer om varma sommarkvällen, stanna kvar, tänd grillen och njut av kvällens alla dofter. Du behöver inte tänka på att tända ljus. Dina mysiga solcellslampor skänker ett mjukt och varmt ljus. Lamporna är perfekta som trädgårdsbelysning just för att man inte behöver greja med en massa sladdar och el. Eller om man inte har tillgång till någon el just där man vill ha något mysigt ljus. Sedan kan du ju även skapa ljussättningar till dina träd, belysa buskar, gångar eller varför inte din pool eller fontän om du har en sådan.

Solcellslampa_450
Stilliga Filip. Foto/Källa; Ljustema

Solcellslampor är nog en av de bästa uppfinningarna de senaste åren. Samtidigt som det hjälper oss skapa en vacker utomhusbelysning tillåter den oss spara energi och bidraga till miljömedvetenhet som är så viktig nu och inför stundande framtid. På dagen när solen skiner på solpanelen laddar den upp det uppladdningsbara batteriet och när mörkret faller på kvällen tänds ljuset helt automatiskt tack vare en inbyggd ljussensor i lampan. Det sköter sig helt själv och man behöver inte bekymra sig om att man glömmer släcka några lampor! De släcks själva när det blir ljust eller batteriet laddats ur. Smart, eller hur?Man kan säga att solcellsbelysning är toppen både för miljön och för ens plånbok! Våra solcellslampor har vi handlat på Ljustema som har ett väldigt bra utbud av lampor. En rolig sak är att deras starkaste solcellslampa har samma namn som mig själv.

Solcellslampa_Carl_450
Starka Carl. Foto/Källa; Ljustema