hammocken03
Vår kära gamla hammock får uppleva en sommar till tack vare Spiralspecialisten

Vi har en sådan där gammal hammock i stålram där man hänger upp själva soffan man sitter i med hjälp av kraftiga kedjor och en spiralfjäder på var sida om soffan. Den är egentligen ett gammalt arvegods och hammocken stod i många år i mina svärföräldrars helt underbara trädgård. Man satt i princip inuti en jättelik rhododendron med blommor i rött. Trädet var en gång för länge sedan planterad av min svärfar, Arvid, som ju var en trädgårdsmästare, tillika hans kära maka, Maj, som var en baddare på blommor och växter. Kunde de flesta på latin.

I alla fall var det ju dags att ta fram den kära gamla hammocken för finns det något skönare än att lägga sig tillrätta i en gungande hammock på mjuka mysiga kuddar och läsa en bra bok? Så jag gick till verket med att sätta ihop stålställningen och skulle bara lyfta upp soffan med kättingen och hänga upp den i spiralfjädern, något jag gjort de senaste tjugo åren. Men plötsligt har det hänt. Nej, ingen trissvinst. En av spiralfjädrarna är borta!

Hammocken640

Så vad göra? Letar som en besatt överallt där vi kan tänkas ha tappat den men den är lögn att finna. Ringer runt till olika byggvaruhus och andra i närheten som kan tänkas sälja liknande spiralfjädrar men ingenstans står denna lilla fjäder att finna. Läget är desperat. Utan fjäder, ingen sommar!

Så slänger mig på datorn och söker efter spiralfjädrar och där, plötsligt, dyker en bild på min efterlängtade spiralfjäder upp. Och var någonstans skulle man finna en spiralfjäder om inte hos Spiralspecialisten! Glädjen är stor och sommaren är räddad. Nu säljer ju Spiralspecialisten inte bara spiraler utan fjädrar som används i produkter inom i stort sett hela industrin. Tråd- och bladfjädrar utgör den klart dominerande delen av deras produktion, men de tillverkar även detaljer av tråd och band som inte har en fjädrande funktion. Man levererar också ihopmonterade enheter där band- och tråddetaljer kan ingå. Spiralspecialisten arbetar i de flesta på marknaden förekommande material och ombesörjer de flesta typer av ytbehandling.

spiralspecialisten640
Foto; Spiralspecialisten

Så ordningen är återställd och den kära gamla hänggungan är uppe och väntar på att dess ägare ska inta den och njuta av vår sköna svenska sommar! Jo, vår hammock är gammal och sliten. Kättingarna rostiga av många års kamp med vädrets makter. Det finns betydligt vackrare hammockar i handeln, jag vet. Men ni vet hur det är med gammalt arvegods. Man vill inte gärna slita sig från dem. Och ibland när jag sitter i vår gamla hammock kan jag fortfarande se framför mig hur svärmor, Maj, kommer ut med kaffebrickan till oss och bjuder oss på sina underbart goda hembakade kanelsnäckor! Minnet lever kvar av det kära gamla strävsamma paret som var bland de underbaraste människor jag träffat. Och jag har förmånen att få vara gift med en av deras vackra döttrar. Livet kan vara fint ibland!