hogaKusten640
Bilden;

Skuleberget i hjärtat av världsarvet Höga Kusten erbjuder något för alla. Ta Höga Kustenliften, vandra eller klättra till FriluftsByns Toppstuga. Eller varför inte bara slå dig ner på en solvarm klippa och njuta av en av Sveriges mest hänförande utsikter.
Fotograf/Källa;FriluftsByn – Markus Sjöberg

Varje år söker hundratals äventyrare till Äventyrsakademin. Enbart ett tiotal antas och tränas därefter av bland annat Ola Skinnarmo och Fredrik Sträng. Under helgen sätts deras färdigheter på prov i Höga Kusten.
Naturen i Höga Kusten har en av Sveriges bästa förutsättningar för äventyr, säger Jerry Engström från FriluftsByn som varit med och utformat kraftprovet.
Många drömmer om att ge sig ut på sitt livs stora äventyr. Ett sätt att komma igång är att bli antagen till Tierra Adventure Academy, en unik äventyrsutbildning ledd av några av Sveriges mest meriterade äventyrare. I år har 15 personer antagits till utbildningen där de under ledning av bland annat Ola Skinnarmo och Fredrik Sträng får lära sig att planera och genomföra sitt drömäventyr.

hogakusten_aventyrare640
Fotograf/Källa; Tierra Adventure Academy

En av de femton blivande äventyrarna som kommer till Höga Kusten är Sofia ”Fjälldrottningen” Johansson som under sommaren ska bestiga de sju mytomspunna bergstopparna i Norska Romsdalen på bara sju dagar. Ett äventyr som redan nu utsetts till Årets Svenska Äventyr 2015.
Jag har varit i Höga Kusten vid flera tillfällen och ser verkligen fram emot att komma tillbaka för att förbereda mig inför sommarens bergsbestigningar säger Sofia.

Under fyra dagar ska äventyrarna paddla, orientera och klättra sig igenom Höga Kusten där det även finns inslag av överlevnadskunskap, sjukvård och andra praktiska övningar.
Vi har satt samman ett program som inte går att erbjuda på någon annan plats i Sverige säger Jerry Engström från FriluftsByn. Höga Kustens unika kombination av kustnära berg, djupa skogar och skärgård kommer ge äventyrarna en otroligt varierad träning.

På frågan vilka utmaningar som väntar äventyrarna är Jerry hemlighetsfull.
Vi försöker att simulera överraskningsmoment som kan uppkomma under större äventyr så jag vill inte avslöja för mycket, men visst har det hänt att mat försvunnit och tält blåst bort, säger Jerry med glimten i ögat.

HÖGA KUSTEN:SE är en samlingsplats för det bästa i världsarvet Höga Kusten. Här hittar du allt om den världsunika naturen, de exlusiva matupplevelserna och de bästa kulturarrangemangen. Helt enkelt det som gjort Höga Kusten till en av Sveriges mest snabbväxande destinationer under både 2012 och 2013.