Coachstjarnan680
Foto; www.localfitness.com.au

Inom sportens värld är det väldigt vanligt att man har en coach. En som peppar en, ger bra taktiska råd och lyfter en upp ur känslan av förlust och missmodighet som ju idrottsmän/kvinnor ofta kan känna.

Coaching har vuxit och blivit ett sådant populärt verktyg för miljoner människor runt om i världen de senaste åren. ”Hjälp till självhjälp” har alltid varit efterfrågat.  Antingen man är tennisspelare, boxare, eller chef.  Coachning bygger trovärdighet och auktoritet. Det gäller alla typer av coachning såsom; karriärcoachning, chefscoachning, livscoachning, hälsocoachning, personlig coachning, idrottscoachning eller fitnesscoachning.
En form av coachning är ju livscoachen. Det kan vara skilsmässa, sorg eller annan omvälvande förändring i livet som att man blir utan jobb och måste hitta ett anant yrke där man behöver någon som kan se med andra ögon på ens problem.

Kombinera populariteten för självhjälp med Internet, vilket ger enkel tillgång till experter inom alla branscher och det är lätt att se varför coachning är populärt och ett växande fält. Personlig coaching har blivit den näst snabbaste tillväxtsverksamheten i USA, efter IT. Coaching omsätter för närvarande en 1 miljard dollar per år. Det finns över 50 coach-utbildningsskolor över hela världen. Söker du på Google får du 50 000 sökningar per månad enbart från människor som söker en coach. Så att utbilda sig till coach är alltså ett bra val inför framtiden.

Coaching om du jobbar med annat?
Du kan vara caoch på deltid eller heltid. Driver du redan en annan verksamhet kan coachning vara ett bra sätt att komplettera den verksamheten.
Och som deltid kan det vara en tidigare varksamhet. Coaching innebär en enorm potential att öka din verksamhet. Det spelar egentligen ingen roll vilken bransch du jobbar i. Coaching som affärsmodell kan anpassas så att den passar nästan alla och ju mer specialiserad din nisch och dina tjänster är, desto större möjligheter har du.

Bra utbildning till coach får du av Akademi Coachstjärnan AB – ett Utbildningscenter för framtidens Coacher, Ledare och Entreprenörer. Där står du som kursdeltagare i fokus och vårt mål är alltid att utbilda Sveriges bästa coacher.