Så fort våren passerade förbi ändå. Det här året var varken April eller Maj månad särskilt behagliga. Faktum var att den här våren nog var en av de kyligaste jag varit med om i mitt sextio-åriga liv. Jag satt med vinterjackan på mig på vårens första grillkväll. Kändes sådär.

utemobler640
Foto; Carl Stridsberg. Vårt ”uterum” idag. Visserligen omgivet av skyddande väggar och en tät ormbunke men ….

Så vi kom till insikt om att ska vårarna och försommaren bli lika kyligare i framtiden behöver vi någon form av uterum där vi ”sitter ute fastän vi sitter inne” så att säga. Med lite värmeslingor i uterummets tak så kommer de småkyliga vårkvällarna att kännas som sköna ljumma sommarkvällar!

uterumgron640
Foto/Källa, Kronfönster

Sagt och gjort. Vi har börjat kika oss runt på nätet efter mysiga uterum och fann då ett företag som både har fina uterum och en himla massa olika fönster. Uterummet ovan tyckte vi verkar riktigt läckert och vi gillar ljuset som kommer in från de översta fönsterna. Via skjutdörren kommer vi snabbt ut till vår härliga trädgård och de går också att öppna upp om sommarkvällarna blir för varma inne i uterummet.

faluhus640
Foto/Källa, Kronfönster

Det här uterummet skulle även passa in i vårt hus som ju går lite mot Smålandslängan, som ovan på bilden, även om vi har byggt vårt själva. Småland är ju känt för sin hantverkstradition. Här finns många hustillverkare, möbeltillverkare och många andra företag som sysslar med trähantverk.
När vi ändå kikade ut ett uterum passade vi på att titta på lite fönster som skulle passa vårt gamla trähus.

ahlahusetgavel640
Fönsterna på vår gavel har inte bytts på mer än trettio år. Kanske dags för ett byte? Foto; Carl Stridsberg

Kravet på nya fönster är att det ska vara ett riktigt underhållsfritt energifönster, isolerat med förstärkt inbrottsskydd, felbetjäningsspärr och infällt fönsterblecksspår som standard och att det ska gå att montera det med karmskruv. Såna fönster fann vi på Kronfönster, Sveriges största tillverkare av underhållsfria fönster och faktiskt de enda med svensktillverkade kulturfönstret i PVC. De är också Sveriges snabbast växande fönstertillverkare.

Kronfönster vill ta med sig traditionen och kunskapen av att tillverka vackra träfönster och tillverka underhållsfria PVC-fönster i samma anda så därför föll valet naturligt på dem.. Och de har mycket att välja på!

fonster640

Så till nästa vår lär vi sitta och njuta av de sköna vårkvällarna i vårt mysiga uterum och vara helt obekymrade om det är lite småkallt utanför. Vinterjackan kommer att få hänga kvar i garderoben till vintern kommer.

Med det önskar vi er alla en Glad Midsommar!

Midsommarstang_Prastkragar640
Foto; Carl Stridsberg